Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι η εφαρμογή δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την είσοδο αφής και να εμφανίσει τα πιο πρόσφατα συμβάντα στην οθόνη. Είτε υπάρχει ενεργή πλοήγηση είτε όχι, η εφαρμογή αρχίζει να έχει επιβραδύνσεις και άλλα προβλήματα μετά από λίγα λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τοποθεσία που εμφανίζεται στην οθόνη μπορεί να είναι λανθασμένη, εμφανίζοντας το αυτοκίνητο σε διαφορετική θέση. Για τους χρήστες του CarPlay, το Waze διακόπτει, σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, αλλά τα προβλήματα σταματούν μόλις η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Φαίνεται να επηρεάζει περισσότερα άτομα με το CarPlay παρά με το Android Auto.

Αντίθετα, οι χρήστες δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους Χάρτες της Apple ή τους Χάρτες Google. Αυτή είναι η απόδειξη ότι το πρόβλημα προέρχεται από το Waze και μια ενημέρωση που θέλει να φταίει.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Waze ανήκει στην Google, ο όμιλος το αγόρασε πριν από αρκετά χρόνια τώρα για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον, ένας ειδικός προϊόντων της Google δηλώνει ότι έχει προωθήσει το πρόβλημα στις ομάδες του Waze, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.