Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το τυπικό Apple Watch Series 8 δεν θα ήταν διαθέσιμο με θήκη τιτανίου. Ωστόσο, η Apple δεν θα πρέπει να το εγκαταλείψει εντελώς, καθώς ένα μοντέλο ρολογιού "Pro"/Extreme θα δει το φως της δημοσιότητας φέτος , ειδικά για άτομα που ασχολούνται με extreme sports. Αυτό το μοντέλο θα είχε επίσης το δικαίωμα σε ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη .

Η διαρροή της ημέρας μας λέει επίσης ότι η Apple δεν θα σκοπεύει να προσθέσει νέους αισθητήρες φέτος. Όσοι ήταν ήδη στη Σειρά 7, λογικά θα παραμείνουν εκεί. Επίσης, η Apple θα προσφέρει λιγότερα χρώματα με τη νέα σειρά. Συγκεκριμένα, θα βρίσκαμε τα χρώματα midnight, starlight και κόκκινο (Product RED) για τις θήκες αλουμινίου και τα χρώματα ασημί και γραφίτη για τα μοντέλα με την θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι. Συγκριτικά, το Apple Watch Series 7 έρχεται επίσης σε μπλε, πράσινο, μαύρο και χρυσό.

Αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, η ανακοίνωση του Apple Watch Series 8 θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα διάφορα iPhone 14. Ο επόμενος μήνας θα σηματοδοτήσει επίσης τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης watchOS 9 στην τελική έκδοση.