Δεν υπάρχει εγγραφή βίντεο 4K ProRes για τα iPhone 14 Pro 128 GB

0


Τα
iPhone 14 Pro και Pro Max είναι διαθέσιμα με τέσσερις χωρητικότητες αποθήκευσης, αλλά το μοντέλο των 128 GB δεν προσφέρει την εγγραφή βίντεο 4K ProRes. Αυτός ο περιορισμός ήταν ήδη πραγματικότητα στο iPhone 13 Pro και συνεχίζεται και φέτος.

Η σελίδα προδιαγραφών στον ιστότοπο της Apple λέει: "Εγγραφή βίντεο ProRes έως και 4K στα 30 fps (1080p στα 30 fps για 128 GB αποθηκευτικού χώρου)". Ο κατασκευαστής το ανέφερε επίσης διακριτικά στο δελτίο τύπου που ανακοινώνει τα νέα smartphone:

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο ProRes στην εφαρμογή Κάμερα σε ανάλυση 1080p στα 30 fps με την επιλογή αποθήκευσης 128 GB και έως 4K στα 30 fps με επιλογές αποθήκευσης 256 GB, 512 GB και 1 TB.

Γιατί αυτός ο περιορισμός; Δεν μας δίνεται  μια ακριβής εξήγηση αλλά μπορεί να σχετίζεται με την αποθήκευση. Η Apple λέει ότι ένα βίντεο 10-bit ProRes διάρκειας λεπτών "ζυγίζει" περίπου 1,7 GB, σε σύγκριση με 6 GB για βίντεο 4K. Σε ένα μοντέλο 128 GB, αυτό θα σήμαινε 21 λεπτά το πολύ. Και πάλι, είναι με την υπόθεση ότι τα 128 GB μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν από τον χρήστη (κάτι που δεν ισχύει).

Το ProRes αναφέρεται σε μια οικογένεια κωδικοποιητών της Apple που συμπιέζουν βίντεο σε μικρά μεγέθη αρχείων με πολύ καλή ποιότητα εικόνα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !