Νέες αναφορές στο Apple Classical έχουν εμφανιστεί στον κώδικα υποστήριξης της Apple. Για όσους δεν γνωρίζουν, το backend αντιπροσωπεύει όλο το μέρος που οι χρήστες δεν βλέπουν, αλλά το οποίο επιτρέπει την εκτέλεση ενεργειών σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή.

Η αρχική ανακοίνωση της Apple Music Classical χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2021, όταν ο κατασκευαστής ανακοίνωσε την εξαγορά της Primephonic . Ήταν μια υπηρεσία ροής που ήταν αφιερωμένη στην κλασική μουσική. Η Apple είχε ανακοινώσει τότε ότι θα ετοιμάσει τη δική της εφαρμογή αφιερωμένη στην κλασική μουσική για το 2022, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Έκτοτε, δεν έχουν δημοσιευτεί νέες πληροφορίες, αλλά έχουν εμφανιστεί αναφορές στην εφαρμογή Apple Music στο Android , καθώς και όταν βρίσκεται στην έκδοση beta του iOS 15.5 . Βλέπουμε σήμερα ότι το έργο είναι ακόμα επίκαιρο και η κυκλοφορία για το 2022 φαίνεται ακόμα προγραμματισμένη.

Σημειώστε ότι η έκδοση beta του iOS 16.1 δεν περιλαμβάνει –προς το παρόν τουλάχιστον– κανένα σημάδι της νέας εφαρμογής αφιερωμένης στην κλασική μουσική. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει με τις επόμενες beta. Ή θα πρέπει να περιμένετε για μια μελλοντική ενημέρωση, όπως το iOS 16.2.