Δείτε τι είπε η Microsoft στο ZDNet σχετικά με τη διακοπή του SwiftKey στο iOS:

Από τις 5 Οκτωβρίου, η υποστήριξη για το SwiftKey στο iOS θα τερματιστεί και το πληκτρολόγιο θα αφαιρεθεί από το Apple App Store. Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το SwiftKey στο Android καθώς και την υποκείμενη τεχνολογία που τροφοδοτεί το πληκτρολόγιο αφής των Windows. Για πελάτες που έχουν εγκαταστήσει το SwiftKey στο iOS, θα συνεχίσει να λειτουργεί έως ότου απεγκατασταθεί με μη αυτόματο τρόπο ή ο χρήστης αποκτήσει μια νέα συσκευή. Επισκεφτείτε το support.swiftkey.com για περισσότερες πληροφορίες.

Ο ιστότοπος υποστήριξης περιλαμβάνει επίσης μια ειδοποίηση που ανακοινώνει τη διακοπή:

Τερματίζουμε την υποστήριξη για το SwiftKey στο iOS. Σας ευχαριστούμε που είστε χρήστης του προϊόντος μας. Επισκεφτείτε το data.swiftkey.com για να μάθετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας. Η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από το App Store στις 5 Οκτωβρίου 2022.

Γιατί αυτή η εγκατάλειψη; Το ZDNet εικάζει ότι η απόφαση μπορεί να σχετίζεται με την απροθυμία της Apple να δώσει στους προγραμματιστές πρόσβαση σε συγκεκριμένα μέρη του iOS. Οι χρήστες συμφωνούν ότι τα πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών στο iOS ήταν μια αρκετά μικτή εμπειρία από την αρχή το 2014. Η Microsoft φαίνεται να συμφωνεί.