Αρχικά, η Apple ανακοίνωσε ότι το Dark Sky και το API του θα παραμείνουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2022. Στη συνέχεια, η ομάδα ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2023 και ότι ο ιστότοπος και το API θα κοπούν μετά τον Μάρτιο 21, 2023. Σήμερα, η εφαρμογή εξαφανίστηκε από το App Store λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ωστόσο, όσοι την έχουν ήδη κατεβάσει μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. 

Η ιδέα της εξαγοράς είναι να ενσωματωθεί η λειτουργικότητα του Dark Sky στην εφαρμογή iOS Weather, που είναι εγκατεστημένη σε όλα τα iPhone (και iPad με iPadOS 16.1). Το πλεονέκτημα είναι ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και όχι μόνο οι Αμερικανοί χρήστες. Η Apple έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει ορισμένα στοιχεία του Dark Sky στην εφαρμογή Weather, αλλά εξακολουθούν να λείπουν μερικά χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας ήταν πάντα να παρέχουμε στον κόσμο τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες για τον καιρό, να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να παραμείνουν στεγνοί και ασφαλείς και να το κάνουμε σεβόμενοι το απόρρητό σας», εξήγησε η ομάδα. Το Dark Sky κατά την εξαγορά το 2020. «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την επίτευξη αυτών των στόχων από την Apple. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, με πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο, από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας» , πρόσθεσε.