Ο επεξεργαστής του τσιπ S8 έχει το αναγνωριστικό T8301 , το οποίο είναι ίδιο με αυτό των τσιπ S6 και S7 που υπάρχουν στα Apple Watch Series 6 και 7 αντίστοιχα. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα είναι μια απογοήτευση για όλους όσους περίμεναν να έχουν καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε αυτή την περίπτωση αφού βρίσκουμε πάντα μια CPU με δύο πυρήνες και 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή για την CPU εξηγεί γιατί η Apple συνέκρινε τα τσιπ της μόνο με το μοντέλο S5 ή παλαιότερα μοντέλα. Όταν η Apple παρουσίασε το S6 στο Apple Watch Series 6, η ομάδα είπε ότι το τσιπ επέτρεπε στις εφαρμογές να εκκινήσουν 20% πιο γρήγορα.

Τα S6, S7 και S8 βασίζονται στο A13 του iPhone 11 και κατασκευάζονται με τη διαδικασία χάραξης 7nm της TSMC. Η Apple άλλαξε σε χάραξη 5nm ξεκινώντας με το A14 και το A16 στο iPhone 14 Pro είναι το πρώτο τσιπ της Apple που κατασκευάζεται με διαδικασία 4nm.

Πότε μπορούμε να περιμένουμε αλλαγή στον επεξεργαστή στο Apple Watch; Είναι πιθανό η Apple να περιμένει τη χάραξη των 3 nm. Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.