Η Apple προσφέρει την τελική έκδοση του tvOS 16 για το Apple TV για λήψη
. Έρχεται μετά από αρκετές beta που ήταν διαθέσιμες το καλοκαίρι, καθώς και μια υποψήφια έκδοση .

Μοντέλα κατάλληλα για την ενημέρωση

Οι τηλεοράσεις Apple που μπορούν να εγκαταστήσουν το tvOS 16 είναι το Apple TV HD και το Apple TV 4K, ανεξαρτήτως αναθεώρησης. Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημερώσεις λογισμικού > Ενημέρωση λογισμικού. Διαφορετικά, η λήψη και η εγκατάσταση θα γίνει αυτόματα εντός των επόμενων ημερών.

Τι νέο υπάρχει στο tvOS 16

  • Συνδεσιμότητα μεταξύ συσκευών : Το tvOS 16 επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις εφαρμογές Apple TV τους με τις εφαρμογές iPhone, iPad και Apple Watch για να ξεκλειδώσουν νέες εμπειρίες. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές μπορούν να παρέχουν πιο εξατομικευμένες προπονήσεις στο Apple TV με βάση τα δεδομένα του αισθητήρα κίνησης Apple Watch, να εμφανίζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο iPhone κατά την αναπαραγωγή ενός βίντεο στην εφαρμογή Apple TV τους ή να περιλαμβάνουν περισσότερες οθόνες για παιχνίδι.
  • Διευρυμένη υποστήριξη Gamepad : Υποστηρίζονται πολλά πρόσθετα gamepad Bluetooth στο tvOS 16. Αυτά περιλαμβάνουν την υποστήριξη Joy-Con και το Nintendo Switch Pro Controller.
  • HDR10+ για την εφαρμογή Apple TV : η υποστήριξη για το Dolby Vision ήταν ήδη πραγματικότητα και τώρα υπάρχει το HDR10+, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους κατόχους τηλεοράσεων Samsung (καθώς υποστηρίζουν HDR10+ αλλά όχι Dolby Vision).
  • Βελτιώσεις πολλών χρηστών : Καλύτερη ενοποίηση συστήματος για προφίλ χρηστών σε εφαρμογές. Η Apple λέει ότι με τα διαπιστευτήρια που είναι αποθηκευμένα σε ένα κοινόχρηστο κλειδί, οι χρήστες δεν χρειάζεται να συνδέονται και να επιλέγουν το προφίλ τους κάθε φορά που εκκινούν μια εφαρμογή στο Apple TV που έχει ενημερωθεί, ενημερωμένη με αυτήν τη δυνατότητα.
  • Υποστήριξη υλικού : Το Matter είναι ένα νέο πρότυπο που θα επιτρέψει σε συμβατά έξυπνα οικιακά αξεσουάρ να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε πολλές πλατφόρμες, όπως το HomeKit της Apple, το Alexa της Amazon και άλλες. Απαιτείται ένα οικιακό κέντρο για τον έλεγχο των αξεσουάρ Matter στην εφαρμογή Home, αυτό μπορεί να είναι μια Apple TV ενημερωμένη σε tvOS 16 ή ένα HomePod ενημερωμένο στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού.