Ο πηγαίος κώδικας αναφέρει ότι όταν ένας χρήστης επιχειρεί να αντιστοιχίσει μη γνήσια AirPods με το iPhone του, το iOS 16 εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη: "Αυτά τα ακουστικά δεν μπορούν να επαληθευτούν ότι είναι γνήσια AirPods και ενδέχεται να μην συμπεριφέρονται όπως αναμένεται ". Υπάρχει ένα κουμπί "Μάθετε περισσότερα" και ανακατευθύνει τον χρήστη στον ιστότοπο της Apple. Η σελίδα εξηγεί πώς να εντοπίσετε τα πραγματικά AirPods και τα ψεύτικα μοντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια απλή ειδοποίηση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψεύτικα AirPods, δεν υπάρχει ιδιαίτερο μπλοκάρισμα σε επίπεδο iOS. Η Apple είναι απλά υπεύθυνη για την προειδοποίηση των χρηστών, κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν στα αυτιά τους τα αληθινά ακουστικά του κατασκευαστή iPhone, ενώ αυτό δεν συμβαίνει.

Η Apple θα κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του iOS 16 στις 12 Σεπτεμβρίου. Λογικά, η λειτουργία ανίχνευσης ψεύτικων ακουστικών θα υπάρχει από την αρχή, εκτός εάν η Apple αποφασίσει για τον λόγο X να την ενεργοποιήσει αργότερα.