Παρουσιάζουμε τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus

Όπως έλεγαν οι φήμες, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus δεν σε κάνουν να ονειρεύεσαι πολλά σε σύγκριση με το iPhone 13. Υπάρχουν οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών, καθώς και η ίδια γενική σχεδίαση. Υπάρχει και το τσιπ A15, το ίδιο που βρίσκουμε ήδη στο iPhone 13. Άρα δεν πρέπει να περιμένουμε βελτιώσεις στην απόδοση. Η Apple, ωστόσο, δηλώνει ότι προσφέρει το τσιπ του iPhone 13 Pro, με 5 πυρήνες για το τμήμα γραφικών αντί για 4. 

Επίσης, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus έχουν δορυφορική σύνδεση. Είναι επομένως δυνατή η σύνδεση με δορυφόρους για να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε σε περιοχή όπου δεν υπάρχει δίκτυο. Υπάρχει μια επιλογή σε επίπεδο iOS για να βοηθήσει τους χρήστες να στοχεύουν δορυφόρους. Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα πρώτα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, από τον Νοέμβριο. Η Apple λέει ότι θα είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια, αλλά δεν λέει τίποτα για το μέλλον.

Στο πίσω μέρος, η Apple προσθέτει νέα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το iPhone 13. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν νέο αισθητήρα κύριας κάμερας 12 megapixel με μεγαλύτερη μονάδα και μεγαλύτερα pixel 1,9 micron. Ο νέος, μεγαλύτερος αισθητήρας προσφέρει 49% καλύτερη λήψη σε χαμηλό φωτισμό και κάνει την έκθεση με τη νυχτερινή λειτουργία δύο φορές πιο γρήγορη από πριν. Μπροστά, υπάρχει μια νέα κάμερα 12 megapixel με αυτόματη εστίαση.

Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στις 9 Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο των 6,1 ιντσών θα είναι διαθέσιμο για αγορά με τιμή εκκίνησης τα 1.019 ευρώ από τις 16 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου για το μοντέλο των 6,7 ιντσών.