Μετά από σημαντικές ενημερώσεις iOS, είναι φυσιολογικό για ορισμένους χρήστες να αναφέρουν προβλήματα διάρκειας μπαταρίας. Πράγματι, το σύστημα ευρετηριάζει όλα όσα υπάρχουν στη συσκευή. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα των δεδομένων στο iPhone. Αλλά έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του iOS 16 και εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορές από χρήστες σχετικά με την απότομη πτώση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.0.1 για το iPhone 14 και το iOS 16.0.2 για όλα τα iPhone. Και στις δύο περιπτώσεις, επρόκειτο για διορθωτικές ενημερώσεις, αλλά οι σημειώσεις δεν ανέφεραν πρόβλημα σχετικά με την αυτονομία. Τα άτομα με ενημερωμένα iPhone αναφέρουν ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με το iOS 15.

Η Apple δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή το iOS 16.1, αυτή η έκδοση είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε beta από προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές. Αυτή η ενημέρωση θα βελτιώσει την κατάσταση όσον αφορά την αυτονομία; Αυτό μένει να το δούμε, η τελική έκδοση δεν θα πρέπει να φτάσει πριν από τον Οκτώβριο με το iPadOS 16.1 στο iPad και το macOS Ventura στο Mac.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη αναφερθεί αρκετά προβλήματα με το iOS 16. Εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στη λειτουργία Spotlight με ορισμένους χρήστες, κλήσεις μέσω CarPlay που δεν λειτουργούν σωστά ή ακόμη και βραδύτητα με την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone 14 Pro .