Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το πρόβλημα μικροφώνου προκαλεί προβλήματα με τις εφαρμογές που το χρησιμοποιούν στο Apple Watch Series 8 ή στο Apple Watch Ultra. Εδώ είναι, για παράδειγμα, τι εμφανίζει η εφαρμογή Noise της Apple:

Η μέτρηση ανεστάλη. Η εφαρμογή Noise δεν μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα ήχου όταν το Apple Watch είναι σε λειτουργία νερού ή όταν χρησιμοποιείται το μικρόφωνο ή το ηχείο.

Πώς να διορθώσετε αυτό το σφάλμα; Μια λύση είναι η επανεκκίνηση του Apple Watch. Αλλά αυτή είναι μια προσωρινή λύση, καθώς το σφάλμα θα εμφανιστεί ξανά αργότερα τυχαία. Θα πρέπει να επανεκκινήσετε ξανά το ρολόι για να ανακτήσετε την κανονική συμπεριφορά.

Φαίνεται ότι είναι πρόβλημα λογισμικού και όχι πρόβλημα υλικού, καθώς η επανεκκίνηση καθιστά δυνατή την επαναφορά της χρήσης του μικροφώνου. Μπορούμε επομένως να φανταστούμε ότι μια ενημέρωση για το watchOS 9 ( watchOS 9.1? ) θα είναι διαθέσιμη για να διορθώσει την κατάσταση, ειδικά επειδή η Apple γνωρίζει το σφάλμα εάν θέλουμε να πιστέψουμε τις μαρτυρίες των χρηστών που έχουν δημοσιεύσει το παράπονο στα φόρουμ από τον κατασκευαστή . Στο μεταξύ, μερικοί χρήστες επωφελήθηκαν από την εγγύηση και ζήτησαν ένα ρολόι αντικατάστασης από την Apple.