Υπάρχει ένα σφάλμα στο iOS 16 που φαίνεται πως διακόπτει την εφαρμογή Mail της Apple. Αυτό είναι δυνατό χάρη σε ένα πρόβλημα με τη διεύθυνση αποστολέα, πάμε να δούμε πώς φαίνεται.

Η Equinux ανακάλυψε αυτό το σφάλμα του iOS 16 αναλύοντας ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ομάδα εξηγεί:

Αρχίσαμε να βλέπουμε προβλήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iOS για πολλά άτομα στην ομάδα μας με την εφαρμογή Mail που κατέρρεε κατά την χρήση. Αποδείχθηκε ότι όλα τα μέλη της ομάδας είχαν λάβει το ίδιο ανεπιθύμητο μήνυμα. Η εξέταση της ακατέργαστης πηγής του μηνύματος δεν αποκάλυψε αμέσως καμία κόκκινη σημαία — ήταν ένα αρκετά βασικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML. Ωστόσο, μια ματιά στις κεφαλίδες των μηνυμάτων έδειξε ότι οι spammers είχαν κάνει κάτι ασυνήθιστο στο πεδίο "από...".

Μια κλασική διεύθυνση που μοιάζει με sender@example.fr. Εδώ, οι spammers βάζουν το ""@example.fr. Στην εφαρμογή Mail της Apple στο iOS 16 προφανώς δεν αρέσει αυτό, σε σημείο που η εφαρμογή διακόπτεται αμέσως μόλις ληφθεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτήν τη μορφή διεύθυνσης.

Το σφάλμα υπάρχει στο iOS 16 καθώς και στο iOS 16.0.1 και iOS 16.1 που είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες υπηρεσίες όπως το Gmail και το Outlook/Hotmail κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο με τα εισερχόμενα e-mail για να αποτρέψουν τέτοιου είδους σενάρια. Αλλά άλλες υπηρεσίες δεν αλλάζουν τίποτα και αυτό είναι ιδιαίτερα η περίπτωση του iCloud. Πράγματι, η Apple δεν κάνει τίποτα συγκεκριμένο.

Εάν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε το σφάλμα μεταβαίνοντας σε αυτήν τη φόρμα που δημιουργήθηκε για την περίσταση και εισάγοντας τη διεύθυνση e-mail σας. Θα λαμβάνετε ένα email που θα διακόπτει κάθε φορά την εφαρμογή Mail στο iOS 16. Πώς να επιστρέψετε στο φυσιολογικό; Πρέπει να διαγράψετε το e-mail που λάβατε, είτε από άλλη εφαρμογή είτε από άλλη συσκευή.