Η λειτουργία προσαρμοστικής διαφάνειας βοηθά στη μείωση των δυνατών ήχων γύρω σας, όπως οι σειρήνες, οι κατασκευές ή τα δυνατά ηχεία σε μια συναυλία, χωρίς να αποκλείεται όλος ο θόρυβος. Είναι διαθέσιμο μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > [τα AirPods σας] > και μετά ενεργοποιώντας την Προσαρμοστική διαφάνεια.

Όπως έχουν παρατηρήσει οι χρήστες στο Reddit , οι κάτοχοι AirPods Pro πρώτης γενιάς που διαθέτουν επίσης την έκδοση λογισμικού beta στα ακουστικά, βλέπουν τώρα μια επιλογή Προσαρμοστικής διαφάνειας στην ενότητα AirPods της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Απαιτείται υλικολογισμικό beta (το οποίο έχει αναγνωριστικό 5A304A) για την προβολή της ρύθμισης. 

Τα AirPods Pro 2 είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ H2 που επιτρέπει τη λειτουργία Adaptive Transparency. Επομένως, δεν είναι ακόμη γνωστό πώς λειτουργεί το σύστημα με το τσιπ H1 του αρχικού AirPods Pro. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι καλά νέα για τους χρήστες με τα προηγούμενα ακουστικά.

Η τελική έκδοση του iOS 16.1 θα δει το φως της δημοσιότητας κατά τον μήνα Οκτώβριο και με το iPadOS 16.1 στο iPad . Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία.