Η ανίχνευση δεν λειτουργεί ανάλογα με τις συνθήκες

Η δημοσιογράφος Joanna Stern στρατολόγησε τον Michael Barabe για να συντρίψει ένα αυτοκίνητο, με σκελετό από χάλυβα βαρέως τύπου, σε δύο άχρηστα οχήματα σταθμευμένα σε ένα σκουπιδότοπο: ένα Ford Taurus του 2003 και ένα Dodge Caravan του 2008. ήταν αναμεμειγμένα, με το iPhone 14 και το Apple Watch μόνο να ανιχνεύουν ορισμένες συγκρούσεις, για τις οποίες η Apple είπε ότι οφείλονταν στις συνθήκες δοκιμής της θήκης που δεν παρείχαν αρκετά σήματα για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία κάθε φορά.

Ένας εκπρόσωπος της Apple εξήγησε ότι το iPhone δεν ήταν συνδεδεμένο μέσω Bluetooth στο CarPlay, κάτι που θα έδειχνε ότι το αυτοκίνητο ήταν σε χρήση. Επίσης, αναφέρει ότι τα οχήματα μπορεί να μην έχουν διανύσει αρκετή απόσταση πριν από το ατύχημα για να υποδείξουν την οδήγηση. Εάν το iPhone είχε λάβει αυτές τις πρόσθετες ενδείξεις και το GPS του είχε δείξει ότι τα αυτοκίνητα ήταν σε πραγματικό δρόμο, η πιθανότητα ειδοποίησης θα ήταν μεγαλύτερη, είπε.

Η Apple χρησιμοποιεί διάφορα στοιχεία για να εντοπίσει ένα ατύχημα:

  • Ξαφνικές αλλαγές στην ταχύτητα : Ένα νέο επιταχυνσιόμετρο υψηλής δύναμης ανιχνεύει ακραίες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις έως και 256 g.
  • Ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης : Ένα γυροσκόπιο υψηλής δυναμικής εμβέλειας παρακολουθεί τις ξαφνικές αλλαγές στον προσανατολισμό του αυτοκινήτου.
  • Δοκιμές πρόσκρουσης : Η Apple έχει αναπτύξει προηγμένους αλγόριθμους κίνησης εκτελώντας δοκιμές ανατροπής, μετωπικής, πλευρικής και οπίσθιας πρόσκρουσης.
  • Αλλαγές στην πίεση στο χώρο επιβατών : το βαρόμετρο ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση που προκαλούνται από το άνοιγμα των αερόσακων.
  • Δυνατός ήχος σύγκρουσης : Όταν οδηγείτε, το μικρόφωνο εντοπίζει ακραία επίπεδα ήχου που προκαλούνται από μια σύγκρουση. Για πρόσθετο απόρρητο, όλη η επεξεργασία πραγματοποιείται στο iPhone σας.
  • Πραγματικά δεδομένα σφαλμάτων : Η Apple έχει χρησιμοποιήσει δημόσια δεδομένα από πραγματικές διακοπές λειτουργίας για να κάνει τη λειτουργία ανίχνευσης σφαλμάτων όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Όταν εντοπιστεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ένα συμβατό iPhone ή Apple Watch εμφανίζει μια ειδοποίηση και ηχεί. Εάν ο χρήστης είναι σε θέση τότε μπορεί να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύροντας το ειδικό ρυθμιστικό στο iPhone ή το Apple Watch. Εάν δεν ανταποκριθεί στην ειδοποίηση μετά από 10 δευτερόλεπτα, η συσκευή ξεκινά μια νέα αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων. Εάν εξακολουθεί να μην έχει απαντήσει, η συσκευή καλεί από μόνη της τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.