Αύριο η Apple θα ανακοινώσει τα νέα της smartphone και τα iPhone 14 και 14 Plus που δυστυχώς δεν θα έχουν το νεο τσιπ A16. Πράγματι, τα smartphone που δεν είναι Pro θα εξακολουθούν να έχουν το τσιπ A15 (το ίδιο που βρέθηκε στο iPhone 13), αλλά θα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι περισσότερο βελτιωμένο.

Οι πληροφορίες σχετικά με το ότι τα iPhone 14 και 14 Plus θα είχαν βελτιωμένο τσιπ A15 και όχι το A16 είχαν ήδη κυκλοφορήσει και επιβεβαιώνεται σήμερα από την Wall Street Journal . Δυστυχώς, οι ακριβείς τεχνικές λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές.

Μια υπόθεση που κυκλοφορεί είναι ότι τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν το τσιπ A15 του iPhone 13 Pro. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπήρχε ήδη διαφορά μεταξύ του iPhone 13/13 mini και του iPhone 13 Pro/Pro Max, με τα δύο πρώτα να έχουν τέσσερις πυρήνες στο τμήμα γραφικών (GPU), όπου τα δύο μοντέλα Pro έχουν πέντε. Σύμφωνα με την Apple, η έκδοση πέντε πυρήνων επιτρέπει έως και 25% ταχύτερη απόδοση γραφικών. Ο επεξεργαστής (CPU) παραμένει ο ίδιος.

Με άλλα λόγια, τα μη Pro iPhone 14s θα έπρεπε κανονικά να έχουν την ίδια γενική απόδοση με το iPhone 13s, εκτός από το κομμάτι των γραφικών όπου θα υπήρχε κέρδος έως και 25%. Από την άλλη πλευρά, τα iPhone 14 Pro και Pro Max θα έχουν το τσιπ A16 και θα βελτιωθεί σε διαφορετικά επίπεδα. Όλες οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν αύριο κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της Apple .