Παρά την έλλειψη πληροφοριών για το θέμα, φαίνεται ότι η
Apple εξακολουθεί να εργάζεται στο έργο της για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (πιθανώς ημιαυτόνομο). Έτσι μαθαίνουμε ότι η εταιρεία του Κουπερτίνο κυνήγησε έναν συγκεκριμένο στέλεχος τον Γκρέγκορι Μπαράτοφ τον Αύγουστο, ο οποίος πρόσφατα ήταν επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Συστήματος Αυτόνομων Οχημάτων στο τμήμα Hyundai MOBIS. Πριν από τα 5 χρόνια του στη Hyundai, ο Baratoff είχε περάσει 12 χρόνια στη German Continental Corporation ως επικεφαλής του τμήματος της κάμερας και αισθητήρων. Ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος που μόλις εντάχθηκε στην ομάδα Apple Car.

Πριν προσληφθεί από την Apple, ο Gregory Baratoff εργάστηκε στο τμήμα της Hyundai MOBIS σε ένα έξυπνο έργο cockpit για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Το Smart Cabin Controller είναι έτσι σε θέση να προσαρμόζεται στη στάση του οδηγού ή να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό… ή ακόμα και τα εγκεφαλικά κύματα (EEG). Η ημιαυτόματη καμπίνα μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τα επίπεδα του CO2 που είναι πολύ υψηλά και να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του οχήματος εάν ο οδηγός πέσει αναίσθητος ή αποκοιμηθεί στο τιμόνι. Στην Apple, ο Gregory Baratoff θα κατέχει τη θέση του Sense Architecture Lead.

Αυτή η "premium" λαθροθηρία υπαλλήλων είναι μόνο η τελευταία σε μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει τώρα τον Luigi Taraborrelli (πρώην της Lamborghini), τον βετεράνο (31 χρόνια στη Ford) Desi Ujkashevic, τον Dr Manfred Harrer (Porshe AG), τον Dr Anton Uselmann (Porshe AG) και πολλούς άλλα προφίλ από BMW ή Tesla.