Σε ένα σημείωμα που υποκλαπει από το MacRumors , η Apple λέει ότι υπάρχει ένα γνωστό σφάλμα με το iOS 16 που μπορεί να επηρεάσει την ενεργοποίηση όταν οι χρήστες περνούν από μια σύνδεση Wi-Fi. Για να διορθωθεί το πρόβλημα, η Apple λέει ότι οι πελάτες θα πρέπει να επιλέξουν "Σύνδεση σε Mac ή υπολογιστή με το iTunes " στην αρχική διαδικασία εγκατάστασης του iOS όταν σας ζητηθεί να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi, στη συνέχεια επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη και δοκιμάστε ξανά μέσω Wi-Fi μέχρι να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση. Επίσης, δίνεται η οδηγία στους εργαζόμενους να μην δημιουργήσουν φόρμα επισκευής για αυτό το θέμα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση iOS 16.0.1  εχθές. Αφορά μόνο το iPhone 14 και μία από τις αλλαγές που αναφέρονται δεν είναι άλλη από τη διόρθωση ενός προβλήματος ενεργοποίησης και μετεγκατάστασης κατά τη διαμόρφωση των iPhone 14 και iPhone 14 Pro. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το πρόβλημα που διορθώθηκε με το iOS 16.0.1 και αυτό που η Apple δήλωσε στο σημείωμα είναι το ίδιο ή διαφορετικό (αν και παρόμοιο) ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, η Apple δημοσίευσε ένα φύλλο στον ιστότοπό της για να εξηγήσει ότι οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την πλήρη ενεργοποίηση του iMessage και του FaceTime με τα iPhone 14 και iPhone 14 Pro. Η συμβουλή της Apple είναι να εγκαταστήσετε το iOS 16.0.1.