Η Apple ενημέρωσε την ελβετική τοποθεσία MacPrime ότι οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου με το iPhone 14 θα είναι διαθέσιμες και σε νέες χώρες φέτος, καθώς και το 2023. Δυστυχώς, ο κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει τη λίστα των νέων χωρών που θα μπορούν να επωφεληθούν από μέσα σε λίγους μήνες. Μπορούμε να ελπίζουμε και στην Ελλάδα ή ακόμα και σε  άλλο μέρος της Ευρώπης;

Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας. Όπως εξηγεί η Apple, οι δορυφόροι είναι κινούμενοι στόχοι με χαμηλό εύρος ζώνης. Μερικές φορές χρειάζονται αρκετά λεπτά για να στείλουν ένα μήνυμα. Επειδή κάθε δευτερόλεπτο μετράει, το iPhone ξεκινά αξιολογώντας την κατάσταση κάνοντας μερικές ερωτήσεις και, στη συνέχεια, σας λέει ποια κατεύθυνση να το δείξετε για να δημιουργήσετε μια σύνδεση με έναν δορυφόρο. Μόλις συνδεθεί, το smartphone μεταδίδει τις απαντήσεις σας, την τοποθεσία σας, τον ιατρικό σας φάκελο (αν έχει διαμορφωθεί) και το επίπεδο της μπαταρίας σας στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Η Apple ανακοίνωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για δύο χρόνια στο iPhone 14. Ποια θα είναι η τιμή πέρα ​​από αυτό; Όλα αυτά Είναι ένα μυστήριο αυτή τη στιγμή.