Δορυφορική συνδεσιμότητα iPhone 14 – Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

0


Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς iPhone 14, οι φήμες που λένε ότι τα τηλέφωνα διαθέτουν δορυφορική συνδεσιμότητα εντείνονται. Έχει τη δυνατότητα αυτό να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά. Τι είναι όμως η δορυφορική συνδεσιμότητα και πώς είναι χρήσιμη;

Θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε και επικοινωνούμε χωρίς δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.  Ακολουθεί μια συνοπτική κατανόηση και εξήγηση του χαρακτηριστικού.

Τι είναι η 📡 δορυφορική συνδεσιμότητα;

Εάν ζείτε κάπου με πρόβλημα συνδεσιμότητας ή συνήθως ταξιδεύετε πολύ, πιθανότατα θα είστε πολύ έμπειροι με τη διακοπή της σύνδεσης ή την απουσία δικτύου. Σε τέτοια σενάρια, πρέπει να βασιστείτε σε μια γραμμή τηλεφώνου ή μια δορυφορική σύνδεση.

Για όσους μένουν ή εργάζονται κυρίως από ένα μέρος, το dial-up είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά η δορυφορική συνδεσιμότητα είναι η καλύτερη επιλογή εάν το προφίλ σας είναι κινητό και ταξιδεύετε συχνά. Ωστόσο, η δορυφορική συνδεσιμότητα απαιτεί συμβατό υλικό. Περιλαμβάνει 3 δορυφορικά συστήματα

  • Ένα από έναν κόμβο παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που παρέχει τη σύνδεση με τον δορυφόρο στο διάστημα.
  • Το δεύτερο στο διάστημα λειτουργεί ως ενισχυτής δικτύου.
  • Και το τελευταίο τοποθετείται στη συσκευή σας, η οποία λειτουργεί ως δέκτης δικτύου που προβλέπει το αναμεταδοόμενο σήμα.

Χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα, οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη επικοινωνούν μέσω δορυφορικού Διαδικτύου. Τα κέντρα λειτουργιών δικτύου (NOC) είναι επίγειοι σταθμοί υπεύθυνοι για τη λήψη και τη μετάδοση δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από τη συσκευή σας, περνούν από το μόντεμ και το δορυφορικό πιάτο, σε έναν δορυφόρο και μετά επιστρέφουν στη γη στη συσκευή σας.

Δορυφορική συνδεσιμότητα και SOS

Τα smartphone γίνονται ουσιαστικό μέρος της καθημερινής μας ζωής και κάθε εταιρεία έχει εφαρμόσει SOS στη συσκευή της. Οι υπηρεσίες SOS στα smartphone βασίζονται σε δίκτυα LTE και οι περιπλανώμενοι σαν εσάς και εμένα ακυρώνουν τον σκοπό της ύπαρξής του.

Σήμα SOS στην οθόνη ενός iPhone

Η δορυφορική συνδεσιμότητα βοηθά στην επίλυση αυτού του ζητήματος και παρέχει συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό έχει αποδειχθεί ένας σημαντικός παράγοντας σωτηρίας για άτομα σε τέτοιες καταστάσεις και η δορυφορική συνδεσιμότητα μπορεί να τους βοηθήσει να αναζητήσουν βοήθεια.

Γιατί η Apple επιλέγει τη δορυφορική συνδεσιμότητα;

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, η Apple προχωρά περαιτέρω (ας παραδεχτούμε ότι ήταν πάντα βήματα παραπέρα) και σχεδιάζει να εφαρμόσει δορυφορική συνδεσιμότητα στο iPhone και το Apple Watch της.

Η Apple επιλέγει τη δορυφορική συνδεσιμότητα για να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και την αξιοπιστία. Μια τεράστια βάση χρηστών κάτω από την ομπρέλα της Apple ταξιδεύει συχνά ή βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό θα κάνει τα iPhone πιο αξιόπιστα όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Θα καταλήξει ως πλεονέκτημα για τον ίδιο τον χρήστη.

Η ύπαρξη δορυφορικής συνδεσιμότητας θα βελτιώσει επίσης την ακρίβεια του GPS και τον τομέα της συνδεσιμότητας, καθώς η εφαρμογή τους θέτει τον πήχη για τον κλάδο.

Δορυφορική συνδεσιμότητα σε iPhone και Apple Watch

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η περίπτωση χρήσης της δορυφορικής συνδεσιμότητας είναι η καλύτερη συνδεσιμότητα GPS και δικτύου. Έτσι, η Apple ελπίζει να το ενσωματώσει στο iPhone και το Apple ρολόι της.

iPhone

Απεικόνιση που δείχνει δορυφορική συνδεσιμότητα σε φημολογούμενο σχέδιο οθόνης iPhone 14

Τα iPhone θεωρούνται ως οι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες συσκευές στον κόσμο. Όσον αφορά τη μακροζωία, το iPhone βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας. Αν και, το αλίευμα είναι ότι εξακολουθούν να περιορίζονται από τη συνδεσιμότητα δικτύου.

Αυτό μπορεί να αλλάξει τώρα, καθώς γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή της δορυφορικής συνδεσιμότητας από την Apple θα άρει αυτά τα εμπόδια συνδεσιμότητας και αποσύνδεσης GPS. Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το iPhone καθημερινά, ειδικά σε απομακρυσμένες, ανεκμετάλλευτες περιοχές.

Apple Watch

Φημολογείται νέο Apple Watch με φόντο το Space

Όταν μιλάμε για το Apple Watch, υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που έχουμε ακούσει για τις οποίες έχει σώσει αμέτρητες ζωές (Πιστέψτε με, με έχει βοηθήσει και σε στιγμές ανάγκης). Με εξαιρετικά αξιόλογα χαρακτηριστικά όπως ΗΚΓ, Καρδιοανάκτηση και πολλά άλλα.

Το ρολόι της Apple έλειπε λόγω της αξιοπιστίας του σε συνδεσιμότητα iPhone ή LTE. Επειδή δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου, λειτουργίες όπως το SOS και οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης τείνουν να γίνονται άχρηστες.

Με την εφαρμογή δορυφορικής συνδεσιμότητας, αυτό το σημαντικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Και στο τέλος της ημέρας, αυτό θα είναι μια πολύτιμη βελτίωση για εμάς.

Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα φημολογείται ότι παρουσιάζεται με την ανθεκτική και πιο ακριβή έκδοση Apple Watch Pro.

συμπέρασμα...

Η δορυφορική συνδεσιμότητα θα είναι μια βασική αναβάθμιση με αυτήν την κυκλοφορία της σειράς iPhone 14 και του επερχόμενου Apple Watch 8, καθώς θα σώσει τη ζωή και θα αλλάξει το παιχνίδι για πολλούς. Ας περιμένουμε να δούμε πώς η Apple υπονοεί αυτό το χαρακτηριστικό και πόσο τέλειο το κάνει.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !