Πώς να κάνετε το iPhone να σας ειδοποιεί για φωτιά, σειρήνα ή καπνό κοντά σας

0


Σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όλοι θέλουν να μένουν σε εγρήγορση και ενημερωμένοι. Το iPhone σάς επιτρέπει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια ενός ατυχούς περιστατικού.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτοί οι συναγερμοί μας κρατούν σε επαφή με τις αρμόδιες εθνικές, πολιτειακές και τοπικές αρχές.

Το iPhone και το Apple Watch σας ενδέχεται να έχουν ήδη διαμορφωθεί ώστε να λαμβάνουν ειδοποιήσεις δημόσιας ασφάλειας και έκτακτης ανάγκης από προεπιλογή. Αλλά είναι πάντα συνετό να ελέγχετε ξανά και να διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε ειδοποιήσεις με αυτές τις βασικές ειδοποιήσεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Στο iOS 14 ή μεταγενέστερο , η Apple έχει εισαγάγει συναγερμούς πυρκαγιάς, σειρήνας και καπνού που επιτρέπουν σε ένα iPhone να ανιχνεύει αυτούς τους συναγερμούς κοντά στον χρήστη και να τον ειδοποιεί με μια ειδοποίηση.

Αν και αυτή είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τους κωφούς χρήστες, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη και για άλλους.

Αναγνώριση ήχου στο iPhone

Όταν η Αναγνώριση ήχου είναι ενεργοποιημένη στο iPhone σας, ακούει συνεχώς ορισμένους ήχους και σας ειδοποιεί όταν τους εντοπίζει.

Οι δυσκολίες ακοής μπορεί να σας δυσκολέψουν να ακούσετε χτυπήματα στην πόρτα, να γαυγίζουν σκυλιά, ακόμα και να ακούτε συναγερμούς καπνού. Χρησιμοποιώντας την Αναγνώριση ήχου, μπορείτε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση και ένα buzz στο Apple Watch ή το iPhone σας όταν η συσκευή σας ακούει τους συγκεκριμένους ήχους που επιλέγετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αναγνώριση ήχου

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε την Αναγνώριση ήχου στο iPhone και να ενεργοποιήσετε τους συναγερμούς για πυρκαγιά, σειρήνα, καπνό και άλλους τύπους ήχων.

Βήμα 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Αναγνώριση ήχου .

Βήμα 2. Ενεργοποιήστε την Αναγνώριση ήχου . Το τηλέφωνό σας μπορεί να ξεκινήσει μια λήψη.

Βήμα 3 . Πατήστε Ήχοι για να επιλέξετε έναν ήχο από τη λίστα για ακρόαση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε κάθε ήχο, να ορίσετε το μοτίβο δόνησης και να επιλέξετε τον θόρυβο ειδοποίησης.

Βήμα 4 . Πατήστε Δόνηση > Δημιουργία νέας δόνησης για να επιλέξετε το δικό σας μοτίβο δόνησης.

Βήμα 5 . Πατήστε Tone Store για λήψη και ρύθμιση μουσικής για αναπαραγωγή. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε από τους προεπιλεγμένους ή κλασικούς ήχους iPhone.

Το iPhone μπορεί να αναγνωρίσει:
Συναγερμός
Φωτιά, Σειρήνα, Καπνός
Των ζώων
Γάτα σκύλος
Νοικοκυριό
Συσκευές, Αυτοκίνητο, Κόρνα, Κουδούνι, Χτύπημα πόρτας, Θραύσμα τζαμιού, Βραστήρας, Νερό
Ανθρωποι
Μωρό, κλάμα, φωνές, βήχας

Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε προσαρμοσμένους συναγερμούς και προσαρμοσμένους ήχους συσκευής ή κουδουνιού πόρτας μέσω της σελίδας ρυθμίσεων Αναγνώρισης ήχου.

Σημειώστε ότι όταν ενεργοποιείτε την Αναγνώριση ήχου, το Hey Siri απενεργοποιείται. Σαφώς, η μονάδα παθητικής ανίχνευσης θορύβου του iPhone πρέπει να είναι συντονισμένη είτε στο ένα είτε στο άλλο.

Συχνά είναι πιο ωφέλιμο να ειδοποιείστε για πράγματα που μπορεί να μην ακούτε καθαρά από το να λαμβάνετε μερικές ψευδείς ειδοποιήσεις.

Ωστόσο, εάν τραυματιστείτε ή τραυματιστείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή προσπαθείτε να πλοηγηθείτε, μην βασίζεστε αποκλειστικά στο iPhone σας για την αναγνώριση των ήχων.

Στο μέλλον, τα iPhone μπορεί να μπορούν να ανιχνεύουν ακόμη περισσότερους ήχους με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς βελτιώνονται οι δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης της Apple και ο σχεδιασμός των chip.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !