Σήμερα είναι η βασική ομιλία της Apple για την ανακοίνωση πολλών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 14. Όπως πάντα πριν από το συνέδριο, ο Tim Cook δημοσίευσε ένα tweet.

" Χαίρετε ! Ανυπομονώ να παρευρεθώ σε μια εξαιρετική εκδήλωση της Apple», έγραψε στο Twitter το αφεντικό της Apple, με θέα το Apple Park. Σημειώστε τη χρήση της λέξης "stellar" στα αγγλικά που στην πρόταση σημαίνει "εξαιρετικό", αλλά που σημαίνει επίσης  και"αστρικό". Και αυτή η επιλογή λέξης κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι όταν ξέρεις ότι μία από τις καινοτομίες του iPhone 14 θα ήταν η υποστήριξη για τη δορυφορική σύνδεση , ιδίως το να μπορείς να επικοινωνήσεις με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν υπάρχει το παραμικρό δίκτυο στο κινητό. Η φωτογραφία του Τιμ Κουκ δείχνει και τον ουρανό, πάλι κάτι που έχει να κάνει με τους δορυφόρους.

Οι φήμες είχαν αρχικά προβλέψει ότι η δορυφορική σύνδεση θα ήταν διαθέσιμη με το iPhone 13. Αποδεικνύεται ότι η Apple δεν είπε τίποτα σχετικά κατά την παρουσίασή της τότε. Πρόσφατα, μάθαμε ότι ο κατασκευαστής και οι χειριστές των δικτύων δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία, εξ ου και η έλλειψη επικοινωνίας για το θέμα. Τώρα, η δορυφορική σύνδεση θα ειναι πραγματικότητα με το iPhone 14. Για να δούμε αν αυτό θα αφορά όλα τα μοντέλα ή μόνο τα μοντέλα Pro.

Το συνέδριο της Apple θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ.  σε iPhone και iPad ( σύνδεσμος App Store ) μεταβαίνοντας στην καρτέλα Keynote.