Η Apple φαίνεται να έχει υπερεκτιμήσει τη ζήτηση για το iPhone 14 Plus, τόσο πολύ που η εταιρεία ζήτησε από έναν από τους εργολάβους της στην Κίνα να αναστείλει την παραγωγή του smartphone σύμφωνα με
το The Information . Επίσης, δύο προμηθευτές της Apple που χρησιμοποιούν τα εξαρτήματα και τα συναρμολογούν σε μεγαλύτερες μονάδες έπρεπε να μειώσουν την παραγωγή κατά 70% και 90%.

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 14 Plus τον περασμένο μήνα , μαζί με τα iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Το μοντέλο έχει οθόνη 6,7 ιντσών, η πρώτη φορά που προσφέρεται τέτοιο μέγεθος σε iPhone που δεν είναι Pro. Αλλά η επιτυχία δεν φαίνεται πραγματικά να είναι εκεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το iPhone 14 Plus είναι διαθέσιμο για αγορά από τις 7 Οκτωβρίου . Η Apple ήδη ζητά από τους προμηθευτές να αναστείλουν την παραγωγή. Αυτό προστίθεται σε προηγούμενες αναφορές ότι το smartphone δεν αντιμετωπίζει σημαντική δημόσια ζήτηση . Οι καταναλωτές προτιμούν να επικεντρωθούν στο iPhone 14 Pro . Είναι αλήθεια ότι αυτά τα μοντέλα φέρνουν αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπου είναι πολύ ελαφρύ για τα μοντέλα που δεν είναι Pro σε σύγκριση με το iPhone 13.

Παρά τα πάντα, η Apple δεν φαίνεται να θέλει να θάψει αμέσως τη σειρά Plus. Πράγματι, ο κατασκευαστής θα είχε ακόμα προγραμματίσει να κυκλοφορήσει ένα iPhone 15 Plus το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο θυμίζει iPhone 12 mini και iPhone 13 mini. Είχαν επίσης κακές πωλήσεις σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Η Apple έχει επίσης τραβήξει μια γραμμή, δεν υπάρχει iPhone 14 mini.