Παρουσιάζοντας το iPad 10 (2022)

Εξωτερικά, το iPad 10 αλλάζει τη σχεδίασή του με επίπεδες άκρες και την αφαίρεση του κουμπιού Home. Μπορεί να θυμίζει το iPad Air. Επίσης, το tablet έχει πλέον οθόνη 10,9 ιντσών, όπου η προηγούμενη γενιά είχε 10,2 ιντσών. Η ανάλυση είναι 2360 x 1640 pixel. Από την πλευρά του, το Touch ID παραμένει σχετικό, αλλά τώρα θέλει να υπάρχει στο κουμπί έναρξης στην επάνω άκρη.

Κάτω από την κουκούλα, το iPad ενσωματώνει το τσιπ A14, το ίδιο που υπάρχει στο iPhone 12, καθώς και στο iPad Air 4 (2020). Αυτό προσφέρει 20% αύξηση στην απόδοση σε επίπεδο επεξεργαστή και 10% βελτίωση στα γραφικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το νέο iPad είναι επομένως «έως και 5 φορές πιο γρήγορο από το tablet Android με τις μεγαλύτερες πωλήσεις» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Apple. Ο κατασκευαστής δεν αποκαλύπτει το μοντέλο, αρκείται να πει ότι το Android tablet έχει τον επεξεργαστή MediaTek MT8768N.

Επίσης, για πρώτη φορά σε iPad, η μπροστινή κάμερα βρίσκεται πλέον στην άκρη σε οριζόντια λειτουργία. Είτε οι χρήστες πραγματοποιούν κλήση FaceTime είτε εγγράφουν ένα βίντεο, θα κοιτάζουν πάντα κατευθείαν την κάμερα. Η μπροστινή κάμερα ειναι εξαιρετικά ευρείας γωνίας 12 megapixel έχει οπτικό πεδίο 122 μοιρών και υποστηρίζει το σύστημα Centered Frame, το οποίο κάνει αυτόματα μετατόπιση και ζουμ για να κρατά τους χρήστες στη θέα καθώς κινούνται. Επίσης, είναι δυνατή η λήψη σε 4K και η αργή κίνηση στα 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Σημειώστε εν παρόδω την παρουσία δύο μικροφώνων.

Το tablet υποστηρίζει Wi-Fi 6 και 5G. Και ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο ειναι η παρουσία θύρας USB-C αντί για Lightning.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το iPad 10 (2022) είναι διαθέσιμο για παραγγελία σήμερα στον ιστότοπο της Apple και θα παραδοθεί από τις 26 Οκτωβρίου. Βρίσκουμε τα χρώματα μπλε, ροζ, ασημί και κίτρινο, καθώς και 64 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Το μοντέλο Wi-Fi ξεκινά από 589€ και το μοντέλο Wi-Fi + 5G από 789€.