Λεπτομέρειες ανάπτυξης

Κατά την ανάπτυξη αυτής της δυνατότητας, η Apple έπρεπε να αποκτήσει μια "θεμελιώδη κατανόηση του τι συμβαίνει σε μια συντριβή ", δήλωσε ο Ron Huang, αντιπρόεδρος ανίχνευσης και συνδεσιμότητας της εταιρείας. "Σε αυτές τις συγκρούσεις βλέπετε δυνάμεις πρόσκρουσης άνω των 100 G. Ξεκινήσαμε γύρω στα 256 G. Κάθε φορά που προσπαθείτε να αυξήσετε αυτό το εύρος, υπάρχουν αντισταθμίσεις, στην ακρίβεια στο υψηλότερο εύρος και το κόστος ενέργειας. Χρειάστηκε πολλή δουλειά στην ομάδα για να δημιουργήσει τους αισθητήρες με αυτόν τον τρόπο », μας λέει το στέλεχος.

Το iPhone χρησιμοποιεί πολλές μεταβλητές για να καταλάβει εάν ένας χρήστης ταξιδεύει με αυτοκίνητο και έχει εμπλακεί σε ατύχημα, εκτός από τα δεδομένα του γυροσκόπιου και του επιταχυνσιόμετρου. «Δεν υπάρχει μαγική κουκκίδα για την ενεργοποίηση της ανίχνευσης σύγκρουσης », είπε ο Ρον Χουάνγκ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σταθερός αριθμός παραγόντων που πρέπει να υπάρχουν πριν ενεργοποιηθεί ο εντοπισμός σύγκρουσης και ότι επικοινωνεί με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δηλώνει:

Είναι δύσκολο να πούμε πόσα από αυτά θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, γιατί δεν είναι μια απλή εξίσωση. Η προηγούμενη ταχύτητα κίνησης καθορίζει επίσης τα σήματα που πρέπει να δούμε αργότερα. Η αλλαγή στην ταχύτητα, σε συνδυασμό με τη δύναμη της κρούσης, την αλλαγή της πίεσης, το επίπεδο ήχου, όλα αυτά αποτελούν έναν αρκετά δυναμικό αλγόριθμο.

Από την πλευρά της, η Kaiann Drance, η αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ για το iPhone, αναφέρει ότι το iPhone 14 μπορεί σκόπιμα να μην επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. «Στην πραγματικότητα είχα μια σύγκρουση στο πίσω μέρος όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη νωρίτερα. Ο αισθητήρας πρόσκρουσής μου δεν το εντόπισε », είπε. «Είναι μόνο ένα από αυτά τα μικρά πράγματα που βγαίνεις από το αυτοκίνητό σου και συνεχίζεις. Είναι μέρος της σύντηξης και της ακρίβειας των αισθητήρων, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε πολλές ψευδείς κλήσεις για βοήθεια όταν δεν τις χρειάζονται . "

Ο Ρον Χουάνγκ διευκρίνισε επίσης πώς η Apple δοκίμασε την ανίχνευση σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία τοποθέτησε το iPhone σε πολλά σημεία γύρω από ένα αυτοκίνητο, εξοπλισμένο με κάμερες για την ανάλυση της πρόσκρουσης. Η Apple εξέτασε επίσης δεδομένα από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ για να καταλάβει ποιοι τύποι ατυχημάτων είναι οι κύριες αιτίες τραυματισμού.

Ωστόσο, το σύστημα μπορεί ακόμα να βελτιωθεί ακομη περισσότερο.