Τώρα 100 εκατομμύρια τραγούδια στο Apple Music

Να τι ακριβώς λέει η Apple:

100 εκατομμύρια τραγούδια — αυτός είναι ένας αριθμός που θα συνεχίσει να αυξάνεται και να πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Αλλά δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αντιπροσωπεύει κάτι πολύ πιο σημαντικό: την τεκτονική αλλαγή που έχει σημειωθεί στη βιομηχανία παραγωγής και διανομής μουσικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Στη δεκαετία του 1960, μόνο 5.000 νέα άλμπουμ κυκλοφόρησαν κάθε χρόνο. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, σε 167 χώρες και περιοχές στο Apple Music, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης, ανεξαρτήτως περιγραφής, μπορεί να γράψει και να ηχογραφήσει ένα τραγούδι και να το μεταδώσει σε ροή σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα, περισσότεροι από 20.000 τραγουδιστές και τραγουδοποιοί συνεισφέρουν νέα τραγούδια στο Apple Music — τραγούδια που κάνουν τον κατάλογό μας ακόμα καλύτερο από ό,τι ήταν την προηγούμενη μέρα. 100 εκατομμύρια κομμάτια είναι η απόδειξη ενός πιο δημοκρατικού χώρου, όπου οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας νέος καλλιτέχνης που κάνει μουσική στην κρεβατοκάμαρά του, μπορεί να έχει την επόμενη μεγάλη επιτυχία.

Όταν κυκλοφόρησε το 2015, η Apple Music είχε έναν κατάλογο με 30 εκατομμύρια τραγούδια. Τα τελευταία δεδομένα από την Apple ήταν 75 εκατομμύρια τίτλοι. Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε τώρα στο ορόσημο των 100 εκατομμυρίων.

Η επιλογή από τους υπαλλήλους εξακολουθεί να ισχύει

Η πλατφόρμα ροής υπαινίσσεται επίσης το μέλλον, τονίζοντας ότι η ανθρώπινη επιμέλειά της θα παραμείνει σε ισχύ:

Στην Apple Music, η επιμέλεια των εργαζομένων ήταν πάντα στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε, είτε ορατές, όπως οι λίστες αναπαραγωγής σύνταξης είτε αόρατες, όπως η ανθρώπινη επαφή που καθοδηγεί τους αλγόριθμους προτάσεών μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γνωρίζουμε ότι η επένδυση στην ανθρώπινη επιλογή θα είναι απαραίτητη για να μας κάνει τους καλύτερους ειδικούς στη σύνδεση καλλιτεχνών και κοινού.

Με τόσο μεγάλη γκάμα τραγουδιών, ξέρουμε ότι χρειάζεστε κάποιον να σας καθοδηγήσει. Πέρασαν οι μέρες που απλώς πατούσατε το κουμπί Randomize στη βιβλιοθήκη σας: τώρα εναπόκειται σε εμάς να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε νέα αγαπημένα και να ανακαλύψετε ξανά ξεχασμένα πετράδια, είτε πρόκειται για ένα ραδιόφωνο από τους ειδικούς εμψυχωτές μας που σας φωτίζει το δρόμο είτε για μια λίστα αναπαραγωγής χειροτεχνίας.