Τα ηχητικά βιβλία του Spotify είναι δύσκολο να έρθουν στο iOS

Η Apple λέει ότι το Spotify προσπαθεί να παρακάμψει τους κανόνες του App Store και ότι η ενημέρωση του ηχητικού βιβλίου του Spotify δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές μπορούν να επικοινωνούν με τους χρήστες σχετικά με τις επιλογές ακουστικών βιβλίων. Αγορά εκτός του App Store.

Πέρυσι, η Apple συμφώνησε να αλλάξει τους κανόνες του App Store για να επιτρέψει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μέσα επικοινωνίας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, για να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με επιλογές πληρωμής που είναι διαθέσιμες εκτός της Apple, μιας εφαρμογής iOS. Αλλά το Spotify δυσκολεύεται να εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα. Με αυτήν την αλλαγή κανόνα, η υπηρεσία συνεχούς ροής ήθελε να παρακινήσει τους πελάτες της να αγοράσουν ηχητικά βιβλία ηλεκτρονικά για να τα ακούσουν στην εφαρμογή, αντί να δώσει στην Apple μείωση των πωλήσεών της ηχητικών βιβλίων.

Η Apple έχει πει στο Spotify ότι μπορεί να στείλει email στους πελάτες για online αγορές, αλλά η πλατφόρμα δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα κουμπί εντός εφαρμογής για να ζητά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δυνατότητα σχεδιάστηκε με τη νομική ομάδα του Spotify και η Apple ενέκρινε αρχικά την ενημέρωση τον Σεπτέμβριο, αλλά στη συνέχεια έκανε πίσω, απορρίπτοντας τις επόμενες ενημερώσεις.

Το Spotify έχει σχεδιάσει μια διαδικασία εννέα βημάτων για την αγορά ενός ηχητικού βιβλίου. Ο πελάτης πρέπει να πατήσει ένα ηχητικό βιβλίο και να δει μια κλειδαριά στο κουμπί αναπαραγωγής. Πατώντας το κουμπί αναπαραγωγής μεταφέρεται ο πελάτης σε μια σελίδα όπου μπορεί να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς ενός βιβλίου μέσω email και το email προσφέρει έναν σύνδεσμο για την αγορά του βιβλίου.

Μετά τις πολλαπλές απορρίψεις της Apple, το Spotify κυκλοφόρησε μια έκδοση της εφαρμογής που αφαιρεί τις πληροφορίες αγοράς ακουστικών βιβλίων από τον ιστότοπό της, τις οποίες η Apple έχει εγκρίνει. Το Spotify ενημερώνει τώρα τους χρήστες ότι δεν υπάρχει επιλογή αγοράς ήχου βιβλίου στην εφαρμογή. «Δεν είναι ιδανικό, το ξέρουμε», λέει το Spotify στην εφαρμογή του. Τα ηχητικά βιβλία στο Spotify είναι διαθέσιμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή .