Όπως σημειώνει το Macotakara , η εφαρμογή Camera της Apple στο iPad Pro με το τσιπ M2 προσφέρει διαφορετικές μορφές για εγγραφές, αλλά το ProRes λείπει από τη λίστα. Από την άλλη πλευρά, η μορφή είναι διαθέσιμη χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων όπως το FiLMiC Pro.

Φυσικά μπορεί να προκύψει ένα ερώτημα αν αυτό είναι μια εθελοντική επιλογή της Apple ή ένα σφάλμα; Τα iPhone 13 Pro και 14 Pro υποστηρίζουν μια τέτοια εγγραφή, αλλά όχι το tablet που μόλις κυκλοφόρησε με το τσιπ M2 το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ικανό να υποστηρίξει ένα τέτοιο σύστημα (η απόδειξη με εφαρμογές τρίτων).

Η Apple δεν σχολιάζει δημόσια αυτή την ιστορία. Τώρα ελπίζουμε ότι η δυνατότητα θα ενεργοποιηθεί με μια μελλοντική ενημέρωση iPadOS 16.

Υπενθυμίζουμε ότι η μορφή Apple ProRes καθιστά δυνατή την επεξεργασία περιεχομένου πολλαπλών ροών σε πραγματικό χρόνο με επαγγελματική ποιότητα εικόνας. Στο iPhone, η λειτουργία βίντεο της εφαρμογής Κάμερα σάς επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο σε μορφή Apple ProRes χρησιμοποιώντας έναν από τους αισθητήρες της συσκευής.