Τα iPhone 15 Pro και Pro Max αναμένεται να μην έχουν πλέον μηχανικά κουμπιά για την διαχείριση της έντασης  του ήχου και έναρξης σύμφωνα με πληροφορίες από το Ming-Chi Kuo.

Ο αναλυτής, που ειναι γενικά καλά ενημερωμένος, αναφέρει ότι το iPhone 15 Pro θα υιοθετήσει μια μορφή παρόμοια με αυτή του κουμπιού Home του iPhone 7.  Αυτό σημαίνει ότι το πάτημά του δεν έκανε τίποτα όταν το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Από την άλλη πλευρά, υπήρχε απτική ανατροφοδότηση όταν το τηλέφωνο ενεργοποιήθηκε για να δώσει στον χρήστη την εντύπωση ότι πατούσε ένα φυσικό κουμπί. Επομένως, η ιστορία θα επαναληφθεί με το iPhone 15 Pro, εκτός από το ότι αυτό θα αφορούσε τα κουμπιά έντασης ήχου και το κουμπί εκκίνησης

Σύμφωνα με τον Kuo, αυτή η αλλαγή θα περιλαμβάνει τρεις μηχανές Taptic με το iPhone 15 Pro, όπου τα τρέχοντα μοντέλα έχουν μόνο μία. Τα δύο νέα θα βρίσκονται στα αριστερά και δεξιά των νέων smartphone, όπου υπάρχουν τα κουμπιά. Αυτό φυσικά θα ευχαριστήσει τη Luxshare και την AAC Technologies, οι οποίες προμηθεύουν επί του παρόντος τα εξαρτήματα για το Taptic Engine των υπαρχόντων iPhone αφού γνωρίζουν ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν.

Ο Kuo καταλήγει δηλώνοντας ότι και τα high-end smartphone Android θα υιοθετήσουν το ίδιο σύστημα με το iPhone 15 Pro όσον αφορά τα κουμπιά.