Ένα περίπλοκο jailbreak για iOS

Εδώ είναι τι είπε το Pod2g στο Twitter :

Μια γρήγορη περίληψη της αντίληψής μου για τον κόσμο του iOS μετά το Hexacon. Η ομάδα SEAR της Apple έχει κάνει τόσο σπουδαία δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια που πολλοί από τους συναδέλφους μου επί μακρόν ερευνητές στο iOS άλλαξαν στο Android (για αυτόν ακριβώς τον λόγο).

Αυτό είναι άνευ προηγουμένου και δείχνει πόσο έχει βελτιωθεί η ασφάλεια του iOS. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση, ρίξτε μια ματιά στην παρουσίαση του qwertyoruiop. Είναι πολύ διδακτική για τον πόνο που προκαλείται στην επιθετική πλευρά του InfoSec.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι και οι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί έχουν υποφέρει από αυτή τη δυσκολία. Η κατάσταση δεν σημαίνει ότι το iOS είναι άθραυστο και για μένα ειναι μια πρόκληση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για όσους διατηρούν τη δουλειά τους.

Αυτό το tweet προκάλεσε και τον Joshua Hill, με το ψευδώνυμο p0sixninja, και πάλι βετεράνο του κόσμου των jailbreak. «Συμφωνώ μαζί σου 100%. Φαίνεται επίσης ότι είναι και πάλι διασκεδαστικό. Χρειαζόμαστε σύντομα μια συνάντηση της ομάδας των ονείρων; _ ρωταει .

Είναι αλήθεια ότι το iPhone jailbreaking είναι λιγότερο συνηθισμένο, με τα τελευταία να είναι τα Checkra1n , Taurine και Unc0ver για το iOS 14. Δεν υπάρχει τίποτα ακομη για το iOS 15 εκτός από το Palera1n που βρίσκεται σε πειραματική φάση, είναι κυρίως για προγραμματιστές και υποστηρίζει λίγες συσκευές. Υπάρχει επίσης το Cheyote που πρέπει να κυκλοφορήσει, αλλά κυριολεκτικά σέρνεται η ολοκλήρωση του . Και φυσικά υπάρχει ακόμη λιγότερο jailbreak για το iOS 16 που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο βίντεο.