Εκτός από τη μεταφορά του
iOS 16.1 στο iPhone , του iPadOS 16.1 στο iPad , του macOS Ventura στο Mac και του watchOS 9.1 στο Apple Watch , η Apple κυκλοφορεί την τελική έκδοση του tvOS 16.1 στο Apple TV. Έρχεται μετά από αρκετές beta και μια υποψήφια έκδοση.

Το Siri έχει μια πιο συμπαγή διεπαφή που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν γρήγορα τα αποτελέσματα με μια ματιά στην κάτω δεξιά γωνία, χωρίς να διακόπτουν τη δράση στην οθόνη.

Υπάρχουν επίσης και άλλα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Apple . Το Siri στο Apple TV έχει επανασχεδιαστεί και είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίσει τη φωνή διαφορετικών χρηστών για να τους δώσει ταχύτερη πρόσβαση στις ταινίες, τις σειρές, τη μουσική, τα παιχνίδια και τις εφαρμογές τους και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να διαβάζουν περιεχόμενο όπου την είχαν συλλάβει. Ρωτώντας "Τι μπορώ να παρακολουθήσω;" στο Siri Remote, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες που φορούν AirPods θα μπορούν να πουν "Hey Siri" για να αναζητήσουν και να ελέγξουν το Apple TV τους hands-free. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν όλα αυτά είναι διαθέσιμα σήμερα με το tvOS 16.1 ή αν θα πρέπει να περιμένουμε μια άλλη ενημέρωση για να τα λάβουμε όλα.

Για να ενημερώσετε το Apple TV σας στο tvOS 16.1, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημερώσεις λογισμικού > Ενημέρωση λογισμικού.