Τα VPN του iOS 16 διαρρέουν δεδομένα ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα

0


Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN, πιθανότατα το κάνετε για να προσπαθήσετε να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σας ιδιωτικές.

Ωστόσο, μια νέα αναφορά υποδηλώνει ότι τα VPN στις συσκευές με iOS 16 της Apple ενδέχεται να μην το κάνουν αυτό, ακόμη και σε λειτουργία Lockdown.

Οι ερευνητές ασφαλείας Tommy Mysk και Talal Haj Bakry, μιλώντας στο MacRumors , λένε ότι το iOS 16 χειρίζεται την κίνηση του VPN το ίδιο είτε είναι σε λειτουργία Lockdown είτε όχι. Αυτό έχει σημασία επειδή το iOS έχει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν έξω από μια ενεργή σύνδεση VPN, πράγμα που σημαίνει  ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Κλείδωμα.

Συνήθως, όταν ένας χρήστης ενεργοποιεί ένα VPN, το λειτουργικό σύστημα κλείνει όλες τις υπάρχουσες συνδέσεις στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια τις αποκαθιστά μέσω της σήραγγας VPN. Στο iOS, οι ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι οι περίοδοι σύνδεσης και οι συνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί πριν από την ενεργοποίηση του VPN δεν τερματίζονται όπως θα περίμενε κανείς και μπορούν να στείλουν δεδομένα εκτός της σήραγγας VPN ενώ είναι ενεργό, αφήνοντάς το δυνητικά μη κρυπτογραφημένο και εκτεθειμένο σε ISP και άλλα κόμματα.

Τώρα, οι ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι το ίδιο ελάττωμα υπάρχει με την ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας Κλείδωμα. Αυτή η λειτουργία υποτίθεται ότι προστατεύει τους ανθρώπους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ειδικά εκείνους που είναι πιθανό να στοχοποιηθούν επειδή είναι δημοσιογράφοι, ακτιβιστές ή μέλη της κυβέρνησης. Αυτά τα άτομα είναι πιθανό να χρησιμοποιούν ήδη VPN, αλλά αυτή η ανακάλυψη σημαίνει ότι η ενεργοποίηση της λειτουργίας Κλείδωμα δεν αποτρέπει ένα σφάλμα που υπήρχε ήδη.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και τρίτα μέρη να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που μεταδίδονται από iPhone ακόμα και όταν χρησιμοποιούν VPN με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Κλείδωμα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !