Η Apple λέει ότι το podcast κέρδισε το βραβείο ως αναγνώριση της τελευταίας σεζόν του Roe v. Wade , στο οποίο η συντάκτρια του Slate Susan Matthews εξερεύνησε τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973. Αυτή η μίνι σειρά τεσσάρων μερών προβλήθηκε όλο τον Ιούνιο και αναγνωρίζεται για «εξαιρετική ποιότητα, καινοτομία και αντίκτυπο», σύμφωνα με την Apple. 

Η εταιρεία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να μας προβάλει το τρόπαιο. Αυτό είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, διαθέτει το εικονίδιο της εφαρμογής Apple Podcasts στο μπροστινό μέρος και το όνομα του νικητή τυπωμένο στο πίσω μέρος. Μοιάζει πολύ με το App Store Award που απονέμεται από το 2020 (και έτσι οι νικητές της έκδοσης του 2022 αποκαλύφθηκαν σήμερα ). Η Apple προσθέτει ότι αυτό το βραβείο αντιπροσωπεύει "τη δεκαετίες δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίζει δημιουργούς που μοιράζονται τη φωνή τους με τον κόσμο και να βοηθά τους ακροατές να ανακαλύψουν τα καλύτερα podcast . "

Σημειώστε ότι υπάρχει διαφορά με τα App Store Awards 2022, όπου υπάρχουν αρκετοί νικητές. Εδώ, η Apple αποφάσισε να έχει ένα μόνο podcast που θα κερδίζει το βραβείο.

«Το Apple Podcast είναι όπου οι χρήστες ανακαλύπτουν νέες εκπομπές, απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εκπομπές, ξεκλειδώνουν κορυφαίες εμπειρίες ακρόασης και υποστηρίζουν τους δημιουργούς που τις κάνουν δυνατές», δήλωσε ο Oliver Schusser, αντιπρόεδρος της Apple Music και της Beats. "Τα podcast διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας - βοηθούν στην ενημέρωση, ψυχαγωγία και έμπνευση - και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τιμήσουμε την ομάδα στο Slate με αυτήν την αναγνώριση . "