Αυτές οι ξεχωριστές ενημερώσεις ασφαλείας είναι μία από τις νέες δυνατότητες του iOS 16 και αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple προσφέρει μία. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτή η ενημέρωση "παρέχει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται για όλους τους χρήστες" . Ένας σύνδεσμος επιστρέφει στη σελίδα όπου αναφέρονται οι διάφορες διορθώσεις για τις ενημερώσεις.

Αποδεικνύεται ότι αυτή η ενημέρωση που διατίθεται σήμερα είναι στην πραγματικότητα μια απλή δοκιμή από την Apple. Πράγματι αυτή, δεν συνδέει ένα συγκεκριμένο ελάττωμα ασφαλείας. Μπορείτε ακόμα να το εγκαταστήσετε, αν και είναι εντελώς άχρηστο. Άλλωστε θα δείτε ότι η επανεκκίνηση είναι πολύ γρήγορη μετά την εγκατάσταση αυτού του τύπου ενημέρωσης, σε αντίθεση με τις κλασικές ενημερώσεις iOS που μπορεί να διαρκέσουν λίγα λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, η Apple προσφέρει την επιλογή κατάργησης ξεχωριστών ενημερώσεων ασφαλείας. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Έκδοση iOS. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το κείμενο με κόκκινο χρώμα για να διαγράψετε το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον σε περίπτωση προβλήματος μετά την εγκατάσταση.