Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Μάιο του 2022, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO).Όπως συχνά, η Apple θέλει να είναι ασαφής, αλλά το κείμενο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός συνδέσμου με το φωτεινό λογότυπο:

Μια ηλεκτρονική συσκευή όπως ένας φορητός υπολογιστής ή άλλη συσκευή μπορεί να έχει θήκη. Εξαρτήματα όπως οθόνη και το πληκτρολόγιο μπορούν να τοποθετηθούν στο περίβλημα. Το πίσω μέρος της θήκης μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο λογότυπο. Το λογότυπο ή άλλες δομές της συσκευής μπορεί να έχουν μερικώς ανακλαστικό φωτιζόμενο καθρέφτη. Ο καθρέφτης μπορεί να κάνει το λογότυπο ή άλλες κατασκευές να φαίνονται γυαλιστερές, ενώ εμποδίζει την προβολή των εσωτερικών στοιχείων. Ταυτόχρονα, η μερική διαφάνεια του καθρέφτη επιτρέπει στον οπίσθιο φωτισμό από το εσωτερικό της συσκευής να περνά μέσα από τον καθρέφτη.

Τρεις από τους μηχανικούς που κατονομάζονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εντάχθηκαν στην Apple μόλις το 2018, πολύ μετά την πτώση του λογότυπου με οπίσθιο φωτισμό από τους φορητούς υπολογιστές της μάρκας.

Το πρώτο φορητό Mac με φωτιζόμενο λογότυπο της Apple ήταν το PowerBook G3 τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησε το 1999. Τα τελευταία ήταν τα MacBook το 2015.