Το εργαλείο Onyx
εξακολουθεί να υπάρχει και μετά από τόσα χρόνια, με το βοηθητικό πρόγραμμα να ενημερώνεται για την υποστήριξη του macOS Ventura. Η έκδοση 4.3.0 είναι τώρα διαθέσιμη για λήψη και υποστηρίζει μόνο το νέο λειτουργικό σύστημα. Εάν έχετε macOS Monterey για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνετε στην έκδοση 4.2.5.

Το OnyX είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα πολλαπλών λειτουργιών για τα macOS. Επιτρέπει τον έλεγχο της δομής του συστήματος αρχείων, την εκτέλεση των κύριων λειτουργιών συντήρησης του συστήματος, τη διαμόρφωση των κρυφών ρυθμίσεων του Finder, Dock, Safari και αρκετών εφαρμογών Apple, τη διαγραφή ενός συγκεκριμένου αριθμού αρχείων και φακέλων που γίνονται δυσκίνητα και πολλά άλλα .

Υπάρχουν καρτέλες Συντήρηση, Βοηθητικά προγράμματα, Αρχεία, Αναζήτηση, Ρυθμίσεις και Πληροφορίες. Καθεμία περιλαμβάνει υποενότητες για τη διαχείριση διαφόρων ρυθμίσεων που συνήθως είναι κρυφές σε επίπεδο macOS. Η ιδέα είναι να έχουμε μια διεπαφή για να εκμεταλλευτείτε κάθε επιλογή σε ένα μόνο βοηθητικό πρόγραμμα.

Το Onyx είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη από αυτήν τη σελίδα . Προσέξτε να κάνετε λήψη της έκδοσης 4.3 εάν χρησιμοποιείτε macOS Ventura. Εάν έχετε εγκαταστήσει άλλη έκδοση του macOS, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει αυτή που ταιριάζει. Κάθε έκδοση του Onyx είναι συγκεκριμένη για μια έκδοση του macOS.