Παραγωγή προϊόντων Apple εκτός Κίνας

Η Apple έχει ενημερώσει τους κατασκευαστικούς εταίρους της ότι θέλει να αρχίσουν να προσπαθούν να κάνουν περισσότερη παραγωγή εκτός Κίνας. Σύμφωνα με ειδικούς της εφοδιαστικής αλυσίδας, εάν χώρες όπως η Ινδία και το Βιετνάμ δεν είναι σε θέση να κάνουν μια εισαγωγή νέου προϊόντος (NPI), θα παραμείνουν σε δευτερεύοντα ρόλο. Ωστόσο, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η επιβράδυνση των προσλήψεων στην Apple έχουν καταστήσει δύσκολο για τον τεχνολογικό γίγαντα να διαθέσει προσωπικό για εργασίες που σχετίζονται με NPI με νέους προμηθευτές και χώρες.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Apple είναι να αποστέλλει το 40-45% των iPhone από την Ινδία , από μονοψήφια που είναι σήμερα. Σύμφωνα με τους προμηθευτές, το Βιετνάμ αναμένεται να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής για άλλα προϊόντα της Apple όπως τα AirPods, το Apple Watch και τα MacBooks.

Αυτή η παρόρμηση για παραγωγή εκτός Κίνας και μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα προέρχεται από διάφορους λόγους, ο πιο πρόσφατος είναι αυτό που συμβαίνει στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στο Shenzhen με πολυάριθμες διαμαρτυρίες των εργαζομένων . Επικρίνουν την πολιτική της Κίνας για μηδενικό Covid που κρίνεται πολύ αυστηρή και τα μπόνους που δεν έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα η παραγωγή να επιβραδύνεται και τα αποθέματα του iPhone 14 Pro ννα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο . Επίσης, οι πωλήσεις θα είναι χειρότερες από τις αναμενόμενες και αυτό το τρίμηνο . Η Apple προφανώς δεν είναι ικανοποιημένη με αυτή την κατάσταση, εξ ου και η επιθυμία να βρει εναλλακτικές λύσεις.