Η Pebble, ειναι μια ινδική μάρκα (δεν πρέπει να συγχέεται με την Pebble Technology που εξαγοράστηκε από την Fitbit το 2016)
ανακοίνωσε το συνδεδεμένο ρολόι Cosmos Engage που δεν είναι παρά ένα αντίγραφο του Apple Watch Ultra . Η τιμή του είναι 3.999 ινδικές ρουπίες, που ισοδυναμεί με 45€. Στην Apple η τιμή είναι στα 999€.

Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του αντιγράφου του Apple Watch Ultra; Το ρολόι προσφέρει LCD 1,95 ιντσών (320 x 385 pixels), φωτεινότητα 600 nits, υποστήριξη Always-On Display, παρακολούθηση καρδιακών παλμών, φωνητικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, κλήσεις Bluetooth, μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, αντίσταση στο νερό (IP67) και μια μεταλλική θήκη. 

Απέναντι, το Apple Watch προσφέρει οθόνη OLED με φωτεινότητα 2.000 nits. Λειτουργεί με το watchOS κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει με το ρολόι Pebble Cosmos Engage, το οποίο λογικά θα έπρεπε να έχει watchOS. Αλλά η ινδική εταιρεία έχει κάνει τα πάντα για να αντιγράψει τη σχεδίαση του watchOS, δίνοντας στους χρήστες την εντύπωση ότι έχουν την εμπειρία ενός Apple Watch Ultra στον καρπό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τιμή του κλώνου είναι 3.999 ινδικές ρουπίες (45 €). Το προϊόν θα είναι σύντομα διαθέσιμο για αγορά και φαίνεται ότι η εμπορευματοποίηση θα αφορά μόνο την Ινδία, αν και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Σημειώστε ότι το Pebble προσφέρει και άλλους συνδεδεμένους κλώνους ρολογιών, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού Apple Watch. Αρκεί να πούμε ότι η μάρκα δεν είναι στην πρώτη της προσπάθεια αντιγραφής.