Η Apple έκανε την επιλογή της και το xrOS θα είναι το όνομα του λειτουργικού συστήματος για το μελλοντικό της ακουστικό AR/VR, οπως μας αποκαλύπτει
το Bloomberg . Τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής ήταν realityOS ή rOS. Προφανώς, δεν είναι πλέον κατάλληλα στα μάτια του κατασκευαστή.

Εάν γίνουν πιστευτές φήμες και από άλλες διαρροές, η Apple θα ανακοινώσει τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας το 2023, πιθανώς με μια παρουσίαση τον Ιανουάριο . Το προϊόν θα δικαιούται το δικό του λειτουργικό σύστημα, όπως το Apple TV και το Apple Watch, και θα έχει ένα αποκλειστικό App Store με διάφορες εφαρμογές .

Τι σημαίνει το xrOS; Τα γράμματα XR αναφέρονται στην εκτεταμένη πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνει τόσο την επαυξημένη πραγματικότητα όσο και την εικονική πραγματικότητα.  Φήμες αναφέρουν ότι τα ακουστικά με τα οποία εργάζεται η Apple θα είναι τύπου μικτής πραγματικότητας, όπως το HoloLens της Microsoft, και θα υποστηρίζει τόσο επαυξημένη πραγματικότητα όσο και εικονική πραγματικότητα. Το πρώτο επαυξάνει αυτό που βλέπει ο χρήστης στον πραγματικό κόσμο, ενώ το δεύτερο είναι μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία.

Αρκετές εφαρμογές της Apple, όπως οι Χάρτες και τα Μηνύματα, έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να βελτιστοποιούνται πλήρως σε ακουστικά AR/VR. Η Apple δημιουργεί επίσης ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν εφαρμογές τρίτων για τα ακουστικά.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg  μας λέει ότι η επιλογή της Apple διέρχεται από μια εικονική εταιρεία το κέλυφος και θα πρέπει να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα xrOS σε τουλάχιστον επτά χώρες. Η εικονική εταιρεία ονομάζεται Deep Dive LLC. Η Apple χρησιμοποιεί συχνά αυτήν την πρακτική για να αποφύγει να μάθουν όλοι σε τι εργάζεται η ομάδα. Αλλά αποτυγχάνει, όπως μπορούμε να δούμε.