Επί του παρόντος, το AirDrop έχει τρεις επιλογές: λήψη απενεργοποίησης, μόνο επαφές και όλοι. Η υπάρχουσα επιλογή "Everyone" επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.) από όλους τους άλλους χρήστες iPhone που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση χρησιμοποιώντας το AirDrop. Με το iOS 16.2, αυτή η ρύθμιση θα ισχύει μόνο για 10 λεπτά μετά την ενεργοποίηση.

Τι θα συμβεί μετά από 10 λεπτά αν επιλέξετε "Όλοι"; Το AirDrop μεταβαίνει αυτόματα σε «Μόνο επαφή». Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε ξανά την επιλογή εάν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε για περισσότερα από 10 λεπτά.

Η Apple έκανε για πρώτη φορά την αλλαγή στην Κίνα με το iOS 16.1.1, αφού οι διαδηλωτές στη χώρα χρησιμοποίησαν το AirDrop για να διαδώσουν αντικυβερνητικό υλικό. Επίσημα, η Apple δηλώνει ότι αυτή η δυνατότητα τέθηκε σε εφαρμογή σε μια προσπάθεια να μειωθεί το ανεπιθύμητο περιεχόμενο από μέρη υψηλής επισκεψιμότητας, όπως εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια.

Η Apple πρότεινε σήμερα το απόγευμα την υποψήφια έκδοση για το iOS 16.2 . Αυτή η έκδοση προσθέτει επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για πολλά στοιχεία iCloud , αλλά μόνο στις ΗΠΑ για αρχή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η διαθεσιμότητα του Apple Music Sing .