Σύμφωνα με την Apple, το iOS 16.2 κλείνει 35 ευπάθειες ασφαλείας που επηρεάζουν λογαριασμούς, AppleAVD, AppleMobileFileIntegrity, AVEVideoEncoder, CoreServices, προγράμματα οδήγησης γραφικών, ImageIO, IOHIDFamily, IOMobileFrameBuffer, iTunes Store, πυρήνα (πυρήνα, λογισμικό εκτύπωσης, λογισμικό εκτύπωσης, pppfa, φωτογραφίες), , καιρός και WebKit.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Apple, κανένα από τα ελαττώματα δεν έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους χάκερ. Αυτό είναι καλό για τους χρήστες. Επομένως, συνιστάται να κάνετε ενημέρωση για να έχετε καλύτερη γενική ασφάλεια με το iPhone ή το iPad σας.

Η ιστορία είναι διαφορετική, ωστόσο, όταν πρόκειται για το Mac με macOS 13.1 , το οποίο είδε επίσης το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα στην τελική του έκδοση. Η Apple παραθέτει εδώ 37 ευπάθειες ασφαλείας που έχουν συνδεθεί και διευκρινίζει ότι μια από αυτές έχει ήδη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από χάκερ. Έχει το αναγνωριστικό CVE-2022-42856 και αγγίζει το WebKit, δηλαδή τη μηχανή απόδοσης του Safari. Η επεξεργασία κακόβουλου περιεχομένου ιστού θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Το ίδιο σενάριο από την πλευρά του iOS 15.7.2 , το οποίο είναι διαθέσιμο για iPhone και iPad που δεν μπορούν να ενημερώσουν στο iOS 16. Η Apple έχει συνδέσει 17 ελαττώματα εδώ και η εταιρεία λέει ότι το ίδιο ελάττωμα CVE-2022-42856 είναι μέρος του.