Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ένας ευρωπαϊκός κανονισμός, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης νωρίτερα φέτος. Θέτει μια σειρά από νέες απαιτήσεις. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποστήριξη για καταστήματα εφαρμογών τρίτων και διαλειτουργικότητα υπηρεσιών όπως το iMessage . Το DMA τονίζει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανοίξουν και να συνεργαστούν με μικρότερες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σε ένα σενάριο όπως το φαντάζεται η Ευρώπη, ένας χρήστης του iMessage θα πρέπει να μπορεί να έρθει σε επαφή με ένα WhatsApp, το Telegram, το Facebook Messenger ή άλλο χρήστη (και το αντίστροφο φυσικά). Αν και είναι ενδιαφέρον στα χαρτιά, απαιτεί κολοσσιαία δουλειά στα παρασκήνια για να διατηρηθεί η καλή ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για πολλές υπηρεσίες που διαχειρίζονται διαφορετικές εταιρείες με τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και συγκεκριμένες λειτουργίες.

Επομένως, η υποστήριξη RCS με το iMessage θα μπορούσε τεχνικά να είναι μια απαίτηση. Ωστόσο, ως έχει, οι μηχανικοί της Apple πιστεύουν ότι μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να βλάψει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και άλλες λειτουργίες απορρήτου που προσφέρει το iMessage. Στην πραγματικότητα προχωρά ακόμη περισσότερο: η Apple δεν θα σκεφτόταν καθόλου να υποστηρίξει το RCS. Αυτό θα μπορούσε να είχε διαχωριστεί από το iMessage, αλλά οι μηχανικοί δεν θα το σκεφτόντουσαν αυτή τη στιγμή. Αυτό θα απογοητεύσει την Google , η οποία πιέζει την Apple να το υιοθετήσει .