Η αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής της εφαρμογής Home απαιτεί την ενημέρωση όλων των συσκευών στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ως εκ τούτου, πολλοί χρήστες δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα, αλλά αυτοί που το έκαναν έχουν αναφέρει προβλήματα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι οι συσκευές HomeKit τους κόλλησαν σε κατάσταση "ενημέρωσης" ή "διαμόρφωσης", ενώ άλλοι ανέφεραν ότι τα αξεσουάρ τους μόλις εξαφανίστηκαν από την εφαρμογή Home. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις με άτομα που δεν μπορούν πλέον να κάνουν κοινή χρήση με άλλους χρήστες. Επίσης, μερικές φορές το HomeKit Secure Video δεν καταγράφει πλέον τίποτα.

Σύμφωνα με το MacRumors , πολλοί χρήστες που εγκατέστησαν το iOS 16.2 δεν έχουν πλέον την επιλογή να κάνουν αναβάθμιση στη νέα αρχιτεκτονική της εφαρμογής Home. Αυτό φαίνεται να καταργείται επειδή η επιλογή εξακολουθεί να εμφανίζεται σε μία από τις συσκευές μας. Αλλά η Apple δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει δημόσια για το θέμα.

Η τελική έκδοση του iOS 16.2 (και του iPadOS 16.2) είναι διαθέσιμη από τις 13 Δεκεμβρίου . Η Apple δεν αντέδρασε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι χρήστες.