Αρκετές μαρτυρίες με υποστήριξη φωτογραφιών στα φόρουμ του Reddit και της Apple ( εδώ , εκεί ή και εκεί ) δείχνουν στους χρήστες οριζόντιες γραμμές που είναι πράσινες ή κίτρινες στην οθόνη του iPhone 14 Pro. Εμφανίζονται κατά την εκκίνηση της συσκευής, χωρίς προφανή λόγο και μετά εξαφανίζονται μόλις το τηλέφωνο ενεργοποιηθεί και λειτουργήσει πλήρως. 

Οι χρήστες σε αυτήν την κατάσταση επικοινώνησαν με την Υποστήριξη της Apple. Οι υπάλληλοι έκαναν κάποιες δοκιμές και μερικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το ίδιο το τηλέφωνο. Επομένως, το σφάλμα είναι λογισμικού. Αυτό από μόνο του είναι «τα καλά» νέα, αφού σημαίνει ότι η Apple μπορεί να το διορθώσει με μια ενημέρωση του iOS. Σε περίπτωση σφάλματος υλικού, το τηλέφωνο θα πρέπει να αλλάζει κάθε φορά.

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, η απενεργοποίηση της Always-On Display ή η εκτέλεση επαναφοράς δεν αλλάζουν τίποτα αφού οι γραμμές εξακολουθούν να υπάρχουν κατά την εκκίνηση.

Οι χρήστες πιστεύουν ότι το πρόβλημα επηρεάζει τα iPhone που έχουν οθόνη LG και όχι οθόνη Samsung. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη σε αυτό το στάδιο, είναι μόνο εικασίες.

Η επόμενη "μεγάλη" ενημέρωση λογισμικού θα είναι το iOS 16.3, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έκδοση beta με τους προγραμματιστές και τους δημόσιους δοκιμαστές . Αυτή η έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2023 . Επομένως, ελπίζουμε ότι θα έρθει σύντομα μια ενδιάμεση ενημέρωση για τη διόρθωση του σφάλματος. Ένας μηχανικός ενημέρωσε έναν από τους πελάτες που επηρεάστηκαν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε αυτό για να βρει την πηγή του προβλήματος (και φυσικά να το διορθώσει).