Η Apple πρόσφερε
την πρώτη έκδοση beta του iOS 16.3 και αυτή η έκδοση φέρνει την  υποστήριξη για φυσικά κλειδιά ασφαλείας για έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα (2FA). Αυτό αφορά και το macOS 13.2, το οποίο είναι επίσης σε έκδοση beta.

Μέχρι τώρα, γινόταν έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του στην Apple και, στη συνέχεια, ένας κωδικός που έπρεπε να εισαγάγει για την επικύρωση της σύνδεσης. Με το iOS 16.3, είναι δυνατό να συνδέσετε ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας στο iPhone ή το iPad σας μέσω της θύρας Lightning ή USB-C ανάλογα με το μοντέλο για να επικυρώσετε τη σύνδεση με τον λογαριασμό Apple.

 

"Ένα κλειδί ασφαλείας με πιστοποίηση FIDO είναι υλικό τρίτου κατασκευαστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικυρώσετε την ταυτότητά σας όταν συνδέεστε ," λέει η ειδική ενότητα στο iOS 16.3. Δύο σημεία επισημαίνονται:

  • Υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας λογαριασμού: Τα κλειδιά ασφαλείας παρέχουν αποτελεσματική προστασία έναντι του phishing και της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό σας.
  • Αντικαθιστά κωδικούς επαλήθευσης: Το κλειδί ασφαλείας αντικαθιστά τους κωδικούς επαλήθευσης που αποστέλλονται στις συσκευές σας κατά τη σύνδεση ή την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν διαθέτει στην αγορά τα δικά της κλειδιά και δεν θα είχε καμία πρόθεση να το κάνει. Όσοι θέλουν ένα αντίγραφο θα πρέπει να απευθυνθούν σε μοντέλα κατασκευαστών που ειδικεύονται στον τομέα, όπως η Yubikey ή η Google με το μοντέλο της το Titan.

Η τελική έκδοση του iOS 16.3 θα πρέπει κανονικά να είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2023 . Η beta ξεκινά σήμερα.