Η πρώτη αλλαγή που εξετάζεται θα ήταν η περαιτέρω διαφοροποίηση του iPhone 15 Pro και του iPhone 15 που δεν είναι Pro. Αυτό το σημείο τέθηκε για πρώτη φορά από τον Ming-Chi Kuo τον Σεπτέμβριο . Η άλλη επιλογή είναι ότι η Apple θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του μοντέλου Plus στη σειρά. Στη Ευρώπη, το iPhone 14 Plus ξεκινά από τα 1.169 €. Συγκριτικά, το iPhone 14 ξεκινά από 1.019 €. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε ότι το τυπικό μοντέλο θα είχε επίσης πτώση τιμής, καθώς θα ήταν περίεργο αν το μοντέλο Plus ήταν το μόνο που είχε αυτό το πλεονέκτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το iPhone 14 Plus έχει οθόνη 6,7 ιντσών. «Αντικαθιστά» το iPhone 13 mini 5,4 ιντσών, αυτό το μέγεθος δεν προσφέρεται με την τρέχουσα σειρά. Αποδεικνύεται ότι το iPhone 13 mini είχε επίσης κακές πωλήσεις σε σύγκριση με τα μεγάλα αδέρφια του .

Τελευταία ακούστηκε ότι η Apple σχεδιάζει ακόμα τέσσερα iPhone 15 για το 2023 με τα ίδια μεγέθη με σήμερα (δύο μοντέλα 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών που δεν είναι Pro και δύο μοντέλα Pro 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών). Αλλά ποιος ξέρει, ίσως οι κακές πωλήσεις του iPhone 14 Plus να κάνουν την Apple να εγκαταλείψει την ιδέα της δημιουργίας ενός iPhone 15 Plus. Είναι λίγο νωρίς για να πούμε κάτι.