Η Apple θα φέρει τη δορυφορική της λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS με το iPhone 14s σε περισσότερες χώρες το 2023. Ήταν αρχικά διαθέσιμα
στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά . Κάποιοι μπορείτε να το απολαύσετε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από αυτή την εβδομάδα .

Δείτε τι είπε η Apple στο πρόσφατο δελτίο τύπου της :

Το Satellite Emergency SOS και το Satellite Locate είναι διαθέσιμα σήμερα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η υποστήριξη θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες το επόμενο έτος. Αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν για δύο χρόνια από την ημερομηνία ενεργοποίησης ενός νέου iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λίστα των χωρών που θα μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα το 2023. Θα συνεχίσει ο κατασκευαστής να επεκτείνεται στην Ευρώπη σταδιακά ή θα φτάσει σε άλλες περιοχές του κόσμου; Δύσκολο να δώσεις μια άμεση απάντηση.

Λειτουργία της υπηρεσίας

Ως υπενθύμιση, η λειτουργία σάς επιτρέπει να στέλνετε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ελλείψει κάλυψης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Η υπηρεσία συνδέει τους χρήστες με κέντρα αναμετάδοσης όπου εργάζονται ειδικοί έκτακτης ανάγκης εκπαιδευμένοι από την Apple. Καλέστε τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης ή άλλη υποστήριξη υπηρεσίες για να τους πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται. 

Όταν ένας χρήστης δεν μπορεί να επικοινωνήσει με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επειδή δεν έχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, η Υπηρεσία SOS Satellite Emergency εμφανίζει μια απλή διεπαφή που του επιτρέπει να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Στη συνέχεια, η οθόνη εμφανίζει μερικές βασικές ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων αποστέλλονται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκτός από το αρχικό μήνυμα, για να τις βοηθήσουν να εκτιμήσουν γρήγορα την κατάσταση και να την εντοπίσουν. Η Apple έχει συνεργαστεί με ειδικούς για να αναπτύξει τυπικές ερωτήσεις και πρωτόκολλα για να εντοπίσει τους πιο συνηθισμένους λόγους επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μόλις συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο, η διεπαφή λέει στον χρήστη πώς να προσανατολίσει το iPhone του ώστε να συνδεθεί σε έναν δορυφόρο και να στείλει το αρχικό του μήνυμα. Το τελευταίο περιλαμβάνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, τη θέση και το υψόμετρο του, το επίπεδο μπαταρίας του iPhone του και τον ιατρικό του φάκελο, εάν αυτό έχει διαμορφωθεί εκ των προτέρων. Το ερωτηματολόγιο και τα μηνύματα παρακολούθησης μεταδίδονται απευθείας μέσω δορυφόρου σε κέντρα αναμετάδοσης . Μια μεταγραφή μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί στις επαφές έκτακτης ανάγκης του χρήστη, για να τους κρατήσει ενήμερους.