Γιατί αυτές οι μειώσεις; Η Apple δυσκολεύτηκε να στείλει τα iPhone 14 Pro και Pro Max κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου λόγω των περιορισμών Covid-19 στο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα.

Το εργοστάσιο στο Zhengzhou, γνωστό ως iPhone City, παράγει τη συντριπτική πλειονότητα των συσκευών υψηλής τεχνολογίας της Apple. Μέχρι τον Νοέμβριο, χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν τραπεί σε φυγή ή είχαν διοργανώσει διαμαρτυρίες ενάντια στους ακραίους κανόνες του Covid-19. Ωστόσο, η Foxconn τερμάτισε τους περισσότερους από αυτούς τους περιορισμούς τον περασμένο μήνα και πρόσφερε περισσότερα κίνητρα σε νέους και σημερινούς υπαλλήλους.

Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές είναι επίσης επιφυλακτικοί σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων και τη μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει τη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας της Apple.

Και μόλις σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι η Apple ζήτησε από πολλούς προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για ορισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των AirPods, Apple Watch και MacBooks, λόγω της πτώσης της ζήτησης.  Όλα αυτά μαζί φαίνεται δεν καθησυχάζουν πραγματικά τους μετόχους.