Τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max θα έχουν το δικαίωμα σε πολλά νέα χαρακτηριστικά και ο Jeff Pu  μας 
αποκαλύπτει αρκετά από αυτά. Ο αναλυτής, ο οποίος μερικές φορές έχει καλές πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρει στοιχεία που έχουν ήδη αναφερθεί από άλλες πηγές στο παρελθόν, όπως ο Ming-Chi Kuo και άλλοι .

Σύμφωνα με τον Jeff Pu, τα δύο μοντέλα iPhone 15 Pro θα δικαιούνται ένα πλαίσιο από τιτάνιο, το οποίο θα πρέπει να δώσει μια ελαφρώς πιο premium πλευρά στα smartphone. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να βρουν απτικά κουμπιά έντασης. Με άλλα λόγια, θα ήταν το τέλος των μηχανικών κουμπιών έντασης και λειτουργίας. Η επιφάνεια θα ήταν επίπεδη και το τηλέφωνο θα έστελνε απτική ανάδραση για να κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι πιέζει κάτι.

Από την άλλη, τα νέα smartphone της γκάμας Pro θα δικαιούνταν 8 GB RAM, έναντι 6 GB για την τρέχουσα γενιά. Θα δικαιούνται επίσης το νέο τσιπ A17 από την Apple, το οποίο θα έχει μια διαδικασία χάραξης 3 nm από την TSMC. Και όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως , η θύρα Lightning θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια θύρα USB-C. Από την πλευρά 4G και 5G, η Apple θα προσφέρει το τσιπ δικτύου Snapdragon X70 από την Qualcomm.

Το τελευταίο σημείο που αναφέρθηκε αφορά την κάμερα του iPhone 15 Pro Max. Το τηλέφωνο θα δικαιούται τηλεφακό με σύστημα περισκοπίου για αυξημένο οπτικό ζουμ.