Προσέξτε τα AirTag με τους σκύλους

Με διάμετρο 31,9 mm, τα AirTag προσαρμόζονται εύκολα στο κολάρο ενός σκύλου, αλλά αυτό το μέγεθος κάνει επίσης τις συσκευές παρακολούθησης αρκετά μικρές για να τις καταπιούν, αφού αυτό τουλάχιστον έγινε για έναν σκύλο μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, και μια έρευνα δείχνει πολλά περιστατικά σκύλων που κατάπιαν ένα AirTag.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου Κόλιν Μόρτιμερ είπε στη Wall Street Journal ότι το AirTag στο κολάρο της Σόφι του σκύλου του έλειπε. Το εντόπισε με την εφαρμογή Locate και κατάφερε να κάνει έναν ήχο, με το ηχητικό σήμα να προέρχεται από το στομάχι του ενός άλλου σκύλου του, του Sassy. Ο Sassy κατάφερε να φτύσει το AirTag ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας, αλλά αυτά τα περιστατικά μπορεί μερικές φορές να απαιτούν μέχρι και χειρουργική επέμβαση.

Ένας κτηνίατρος από τη Λουιζιάνα είπε ότι περιέθαλψε έξι σκυλιά που κατάπιαν ένα AirTag τους τελευταίους 18 μήνες. Και σε κάθε περίπτωση, το AirTag ήταν αρχικά προσαρτημένο στο κολάρο του σκύλου.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε AirTag σε κατοικίδιο ή παιδί για να μάθετε την τοποθεσία τους. Η εταιρεία μας είπε ότι ο ιχνηλάτης της θα πρέπει να χρησιμοποιείται για αντικείμενα και όχι για ζωντανά πράγματα.

Μια μπαταρία CR2032 βρίσκεται μέσα στο AirTag και εάν καταστραφεί, μπορεί να διαρρεύσει μια καυστική ουσία που μπορεί να βλάψει το στομάχι ή το στόμα του κατοικίδιου ζώου, εάν η μπαταρία μασηθεί ή να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Η Ann Hohenhaus, κτηνίατρος στο Schwarzmann Animal Medical Center στη Νέα Υόρκη, είπε ότι εάν ένας σκύλος φάει ένα AirTag, θα πρέπει να αφαιρεθεί "το συντομότερο δυνατό " .